Cumhuriyet Halk Partisi Bayındır Kadın Kolları Başkanı Aslı Özadır, 31 Mart seçimleriyle birlikte aralarında kendi eşinin de bulunduğu 10 belediye çalışanının işine son verilmesine ateş püskürdü. CHP’den Ak Parti’ye geçen Bayındır Belediyesi’nde özellikle CHP’ye destek veren işçilerin işten çıkarıldığını iddia eden Özadır, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Mübarek Ramazan Ayı öncesinde belediye işçilerinin rızıklarıyla oynandığına dikkat çeken Özadır, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Seçim çalışmaları sırasında üzerine basa basa tüm mitinglerinde kimseyi işten çıkarmayacağız diyen Uğur Demirezen, maalesef ilk icraatına 10 belediye çalışanını işten çıkarmakla başladı.

Demirezen, seçime iki ay kala işe alınan işçileri, seçim yatırımı olarak gördüğünü ima ederek ‘Deneme süreniz bitti. Size ihtiyaç yok’ gibi bir gerekçeyle son verdi.

Peki; Bayındır Devlet Hastanesi'nde bir bilgisayarın başına 3 sekreter alınırken, bir caminin temizliğine 3-4 işçi alınırken ve okullara yapılan güvenlik görevlisi alımlarında siz de mi seçim yatırımı yapıyordunuz?

Bayındır Belediyesi’nde yeni dönemde işçilere mobbing uygulanmıştır. Buna rağmen yılmayan işçiler işten çıkarılmıştır.

Ne tesadüftür ki işten çıkarılan tüm işçiler seçimlerde CHP’ye destek vermiştir.

Bu bir savaş değildir. Bunlar hep AKP zihniyetinin getirdiği uygulamalardır. Öyle tesadüftür ki daha önce de Belediye AKP yönetimine geçtiğinde yapılan ilk uygulama aynı durumda olan işçileri işten çıkarmaktı.

Oysaki daha önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Ufuk Sesli, dönemin AKP İlçe Başkanı Sn. Uğur Demirezen’in belediyede çalışan eşine bir abi bir baba gibi sahip çıkmıştı.

Ramazan'a sayılı günler kala soruyoruz; Evlerine ekmek götürmek için çalışan bu işçilerin çocuklarının rızık vebalini kim ödeyecek?
Şu unutulmamalıdır ki ekmekle oynayanın, kul hakkına girenin Allah katında yeri yoktur.

Editör: Haber Merkezi