Cumhuriyet Halk Partisi’nin çiçeği burnunda İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, ayağının tozuyla HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Şenoyar yaptığı açıklamalarda birbirinden önemli mesajlar verdi.


Ergün ÇELİK / Özel Haber 

Geçtiğimiz gün Tire Belediyesi Hangar Çok Amaçlı Salon’da yapılan kogre sonucunda CHP’nin yeni İlçe Başkanı olan Hakan Şenoyar, kongrenin ardından HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Ilımlı tavırlarıyla tüm parti üyelerini toparlayıcı açıklamalarda bulunan Şenoyar, CHP’nin büyük bir aile olduğunu ve bu ailede herkese yer olduğunu söyledi. 
Şenoyar yaptığı açıklamada; ”Kongre sürecimizin aslında bir geçmişi var. Benim daha önce aday adaylığı sürecim olmuştu. O zamanlar da yine bu delege yapısına benzer bir delege yapısı vardı. Yine başkalarını yaptığı delegeler vardı. Yine masa üstünde yapılmış bir delege belirlemesi vardı. Orada yine belli bir demokrasi mücadelesi vererek tepkimizi koymuştuk. Bu demokrasi mücadelesi o günlerden bu günlere geldi. Ben içerisinde olduğum yönetim kurulunda dahil delege seçimlerinin yapılması taraftarı ve delege seçimlerini savunan bir çizgide durdum. Demokrasi herkese lazım. Ben bunu yıllardır söylüyorum ve yıllarca bunun mücadelesini yaptım. Kimi zaman destek buldum kimi zaman destek bulamadım. Maalesef örgüt içerisinde demokrasiyi ve kendi haklarımı savunmamdan dolayı bile sıkıntı yaşadığım insanlar oldu. Tabii ki sonuçta hepsi bana hak verdi. Kongrede de söylediğim gibi vazgeçmeyeceğim. Demokrasiyi bu partide, en azından ilçemizde oturtacağım. 2010 yılında yapılan kongrede ben ilçe başkanlığına aday adayı olmuştum. O zaman da insanlara güvenmenin acı sonuçlarını çok acı bir şekilde almıştım. Bütün delegeleri dolaşarak seçim hazırlığımızı yapmıştık. Bunlara rağmen o gün yönetim kurulu listeme beş isim yazdırmışlardı. Bu beş isim, seçime ramak kala, yani listelerin basılmasından sonra istifa ettiklerini açıkladılar ve yönetimde o gün için yer almayacaklarını söylemişlerdi. Kaldı ki bu arkadaşlarımızın içinde daha önceden namus şeref sözü almış olduğumuz arkadaşlarımız da vardı. Düşünsenize ilçe kongresine gidiyorsunuz, anlaşıyorsunuz, beş isim yazdırıyorlar ve bu beş isim ilçe kongresine giderken istifa ederek sizi yalnız bırakıyorlar. Yaşanan tüm gelişmelere rağmen ben yine kızmadım ve mücadeleyi bırakmadım. Yönetimime beş isim yazdıran arkadaşlarla yine aramı bozmadım. Onlarla yine yola devam ettim. Çünkü güvenmek insanoğluna ait olan en güzel şeylerden biridir. Biz birbirimize güvenmek zorundayız, topluma güvenmek zorundayız ki halk da bize güvensin. Eğer halkına güvenmiyorsan, kendi üyene güvenmiyorsan o zaman halkın da sana güvenmesini bekleyemezsin. Neticede o zamanlarda Mustafa Güngör Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyesi olarak seçimlere girdik ve kazandık. Akabinde mevcut belediye seçimleri sebebiyle Mustafa Güngör Başkan’ımız istifa etti. Geri kalan yönetim kurulu üyesi arkadaşlar içerisinden de Şenol Sardoğan’ın benim de gerekli desteklerimle İlçe Başkanı olmasını sağlamıştık.

“SARDOĞAN BEKLEDİĞİM PERFORMANSI GÖSTERMEDİ” 
Bu süreçten sonra Şenol Sardoğan’dan beklediğim tavırlar çok farklıydı. Ama Ben Şenol Sardoğan’da beklediğim tavırları göremedim. Zaten bu yüzden ilçe başkanı adayı olmuştum. Şenol Sardoğan yönetim kurulu üyelerinin görev bölümünü yaparken, herkesin yetkilerinin net bir şekilde kullandırması gerekiyordu. Parti içerisinde herkes disiplinden bahsediyor. Evet disiplin olmalı ama bunun yanında yetki de olmalı özlük hakları da. Sen insanların yetkilerini özlük haklarını kullandırmazsan ortada disiplin de olmuyor. Ben bu meseleyi defalarca kendisiyle görüştüm. Mesela Belediyede olup bitenlerin hiçbirinden haberimiz yok. CHP’li bir belediye’nin çok iyi hizmetler yaptığını biliyorum. Nasıl bir Ak Parti yolda yürüyen bir vatandaşa simit ikram edip bunu siyasi ranta çevirebiliyorsa, bizler de insanları makarnayla bulgurla değil de hizmet ile vatandaşa aktarmalıyız. Yaptığın hizmetleri halka iyi bir şekilde anlatmak lazım. Bunları halka iyi anlatamazsak CHP olarak bizler mağduru oynarız. Oylarımızı artıramayız. CHP’nin bu topluma hizmet verebilmesi için oy alması gerekiyor. CHP’nin kendisini halka ifade edebilmesi için hizmet yapması gerekiyor. Bu hizmetlerin CHP’li bir belediye tarafından yapıldığının halka anlatılması gerekiyor. Benim sıkıntılarım bunlarla ilgiliydi. 

“OYLARI SABİT TUTMAK BAŞARI DEĞİLDİR”
Yedeklerle oluşturmuş olduğumuz yönetimde zaten gerekli çalışmaları da yapamamıştık. Yük bir veya iki kişinin üzerine düşmüştü. Halbuki Cumhuriyet Halk Partisi kadrosuyla birlikte gümbür gümbür çalışmalı ve seçimlerde Tire’deki oyunu 25 Bin’in üzerine çıkarmalıydı. Maalesef oyumuzu sabit tuttuk. Sabitlemek eğer başarıysa evet bu başarıdır. Ama ben bunu bir başarı olarak görmüyorum. 

“ŞENOL SARDOĞAN ÇOK SAYGIDEĞER BİR KİŞİLİKTİR”
Şenol Sardoğan’ın şahsıyla ilgili söylediğim cümleler her zaman sabittir. Kendisi çok saygıdeğer, çok saygılı ve saygıyı gerçekten hak eden bir kişiliktir. Kendisini severim. Zaten Şenol Sardoğan ile dün akşam seçimi kazandığım belli olduktan sonra kucaklaştık ve beraber el kaldırdık. İkimiz de CHP’nin neferiyiz. Kazanan ben değil Şenol Sardoğan olsaydı ben de aynısını yapar kendisiyle kucaklaşırdım. Bundan sonraki süreçte CHP’için canla başla örgüt olarak çalışacağız. 

“BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇIYORUM”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde beyaz bir sayfa açıyorum. Açmış olduğum beyaz sayfada geçmişe dair kırgınlıkları İlçe Başkanı olarak istemiyorum. Bu kırgınlıkların giderilmesi için elimden geleni yapacağım. İnsanların CHP’ye direkt zarar verdiği noktalarda da ne kadar yetkili olmalarını sağlayacaksam disiplinin de o kadar yürümesini sağlayacağım. Ama bunu hiç kimsenin hakkını ihlal etmeden yapacağım. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin üye bağlamında bir aile olduğunu ve bu aile bireylerinin her birinin birbirine sahip çıkması gerektiğini daha önce söylemiştim. Ben de bu konuda gerekli çalışmaları yapacağım. 

“HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM”
Samimiyetle söylüyorum hiç kimseye kırgın değilim. Bahsettiğim beyaz sayfayı açarken geçmişte olan kırgınlıkları unutmak bağlamında açmıyorum. Çünkü ben gerçekten kimseye kırgın değil, sadece kendime kırgınım. Demokrasi mücadelesi verdiğim bu yolda bazı arkadaşlarıma kendimi iyi ifade edememiş olabilirim. Ben onların da partimin de haklarının savunucusuyum. Cumhuriyeti kuran parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyeti kuran bir partinin de halkla kucaklaşması ve halkla beraber olması taraftarıyım. Köylüler, üretenler, çiftçiler, işçiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları bizim için çok değerlidir. Örgütlenmek, kooperatifleşmek çok önemlidir ilçemizde buna örnek olarak bir çok kooperatif bulunuyor. Süt kooperatifi de bunlardan biridir ve çok başarılıdır. Bunun yanında ayağa kaldırılması gereken Peşrefli Kalkınma Kooperatifi var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’da kooperatifler konusunda halkın ve örgüt emekçilerinin birleşerek güçlü hale gelebilmelerini isteyen bir abimizdir. Tayfur Çiçek’in de bu niyetle yola çıktığını düşünüyor ve öyle olduğunu biliyorum. CHP olarak çok iyi çalışmalar yapabileceğimizi ve başkanlarımızın düşünceleri doğrultusunda herkese destek olmamız gerektiğini biliyor ve bunun için elimden gelen herşeyi yapacağım. 

“SEN YOKSAN BİR KİŞİ EKSİĞİZ”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki süreçte gençlik kolları teşkilatımız ve kadın koları teşkilatımız yeniden bir yapılanmaya gidecek. Burada ‘Sen yoksan bir kişi eksiğiz’felsefesi benim için geçerli olacaktır. Herkes aramızda olacak. Herkesin partimize gelmesini istiyor, diliyor ve herkesi davet ediyorum. CHP halkın partisi ise halk da bu partiye sahip çıkmalı diye düşünüyorum. 


“HERKES ADAY OLABİLİR”
CHP’nin önümüzdeki günlerde gençlik kolları kongresi olacak. Ben, daha önceki dayatmalarla ‘ilçe başkanının istediği aday şu olur, bu olur’görüşlerini geçtim. Örgütü kim toparlayabilecekse, kim dimdik ayakta tutabilecekse, beklentisiz olarak idealist bir şekilde CHP gençlik kolları başkanı adayıyım diyen herkes başkan adayı olabilir. Adaylar, üyeler tarafından yapılan oylamada seçilir. Seçilen arkadaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Kendisiyle çalışırız. Kadın kollarımız da aynı şekilde. Kadın kollarımızda, bütün herkesi kucaklayabilecek, dargınlık ve kırgınlıklara yol açmayacak, CHP’nin ilke ve ideallerine sahip çıkacak ve bu bilinçle kadın kollarıyım diyebilecek her adayın da başımın üzerinde yeri vardır. Kazanan her aday ile çalışmaya hazırım. Ekip arkadaşlarımın da benimle aynı düşüncede olduklarını biliyorum. Herşey CHP’için, herşey halk için ve herşey Türkiye Cumhuriyeti içindir. Görüşlerim takiyeden ibaret değildir. 1992 yılından beri vermiş olduğum mücadeleyle bunu kanıtlamış durumdayım. Ben CHP’nin önümüzdeki günlerde çok büyük başarılar yakalayarak, halka kendini daha iyi ifade ederek halk ile bütünleşeceğini biliyorum. İlçe Başkanları halkın içinde, halkla içiçe olmalıdır. Halkın en küçük bireyinin dahi düşüncesini sırasıyla İl Başkanı’na, Genel Merkez’e iletmekle yükümlüdür. CHP silsileli bir partidir. Bu silsile asla ve asla yıkılmamalıdır. 


“SARDOĞAN İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIM”
Ben Şenol Sardoğan ile çalışmaya hazırım. Geldiğinde kucaklaşır birbirimizi severiz. Kesinlikle seçimi kaybettiği için kırgın olduğunu sanmıyorum. Ben de kazandım diye çok fazla böbürlenmiyorum. Çünkü bizler CHP’nin evlatlarıyız. CHP büyük bir ailedir. Bizler de bu ailenin bireyleriyiz. 



“TIRNAKLARIMLA KAZA KAZA GELDİM”
Ben kongre salonunda da söyledim. Ben buraya tırnaklarımla kaza kaza geldim. Abilerimizle, eski ilçe başkanlarımızla, Sayın Yücel Özen ile, Sayın Nejat Bozkurt, Savaş Ağan, Hidayet Petin, Hüseyin Yıldırım, Mutlu Dinç, Halil Çulhaoğlu gibi abilerimizin hepsiyle çalışmalarımız oldu. CHP’ye bu saydığım isimlerin her birinini katkısı büyüktür. Benim başkanlığımda daha büyük katkılara da vesile olmak istiyorum. Seçim kazanmak için değil, CHP’yi iktidara taşımak için bütün başkanlarımın desteğini isityorum. Hayırlısı olsun yanındayız diyen oldu. Sadece hayırlısı olsun diyen de oldu. Daha erken değil diyen de oldu. 32 yaşında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı seçen bu partide Hakan Şenoyar için hala erkense Cumhuriyeti kurmamızın bir anlamının olmadığını düşünüyorum. Adaylık sürecimde bana destek veren eski ilçe başkanlarıma, adaylık açıklamamda yanımda bulunan eski bakanıma, adaylık sürecinde tarafsız kaldığını bildiğim Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’e ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör’e teşekkür ediyorum. Bunun yanında en çok da örgütümüze teşekkür ediyorum. Bence örgüt doğru karar verdi. Örgütümüzün verdiği kararın doğru olduğunu kanıtlamak için elimden geleni yapacağım. Bunu başaracağımı beni tanıyanlar çok iyi bilir.  

Editör: Haber Merkezi