Başkan ÇiÇek'e DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Karakülçe ve oldukça kalabalık bir grup eşlik etti.

Kahrat'ta konuşma yapan Genel Başkan Önder Aksakal Başkan Çiçek'e Tire'ye yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ederek önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalara da kefil olduğunu ifade etti.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise konuşmalarında Tire'de gerçekleştirdiği ödüllü restorasyon projeleri, yeni stat, Çöplen Dere Islahı, eğitime verdiği destekler gibi önemli hizmetlerinden bahsetti. Kahrat'ta kurulacak 4 yıllık  Ege Üniversitesi Çim Eğitim ve Uygulama Enstitüsü'nün bu bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Başkan Çiçek "Girişimlerimiz sonucunda belediyemize ait 52 bin metrekare araziyi, eski okul ve lojmanları üniversiteye tahsis ettik. Ege Üniversitesi Senatosu oy birliği ile buraya fakülte yapılmasını oy birliği ile karara bağladı, YÖK bu kararı onayladı ve bu karar resmi gazetede yayımlandı" diyerek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Gecenin sonunda kendilerine ait arazilerde tapu sorunu bulunan ve Başkan Çiçek'in girişimleri sonucu Tire Belediye Meclisi kararı ile sorunları çözülen vatandaşlara tapuları dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi