Yemeğin sonunda personele hitaben konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek DSP'den Tire Belediye Başkan adayı olması ile ilgili "Benim için daldan dala konuyor diye konuşuyorlarmış. Bizim en azından konacak dalımız var. Tire'de 64 yıl sonra seçim kazandırdığımız parti bizi aday göstermemiş. Ne yapacaktık? Kimse kimseyi cephelere ayırmasın. Biz hodri meydan diyor, ittifakı ilçemizle yapıyoruz" dedi.



BELEDIYECİLİK BİR AŞKTIR

Benim iki mesleğim var; birincisi öğretmenlik. Öğretmenlik bir değerdir, yetiştirdiğimiz insanları başarılı görmek bizler için gurur kaynağıdır.

İkincisi belediyecilik; bizim için aşktır. İlk başkan seçildigimde PETKİM'de bir müdür vardı. Allah rahmet eylesin Ali Urgancıoğlu bana dedi ki " bir; kimsenin ekmeği ile oynama, iki; boğazından haram lokma geçirme. 15 yıl boyunca benim düsturum bu oldu. 15 yıl boyunca sizlerin katkıları ile işler yaptık. Kimseye ayrımcılık yapacak hiçbir şeyin altına imza atmadım, attırmadım.

Bazen duygusal davrandığım oldu ama hep hakkaniyetli davrandım. Bu sayede çok insan kazandık. Çünkü biz insanları hataları ile de sevdik. Tatil düşkünü bir insan değilim, iki gün bile Tire'den ayrılsam aklım hep Tire'de ve işlerde oldu. Saat düşünmeden çalıştım.



DÜŞÜN, TASARLA, HAYATA GEÇİR

Bu iş benim için bir tutku. Düşünüyorsunuz, tasarlıyorsunuz, teknik ekiple konuşup icraata dönüştürüyorsunuz. Düşünceleri faaliyete geçirmek büyük bir mutluluk bizler için. Düşün, tasarla, hayata geçir. Çalışma felsefimiz bu. Bunlar için bilgi birikimi lazım ve personelinize de projeye inandırmak lazım.


 

YAPACAKLARIMIZ BİTMEDİ

Çöplen deresindeki çalışmalar bitmek üzere, sırada panayır(Çayırlı) havuzlu park ve değirmendere var.
Üniversite için büyük adım attık ve 4 yıllık Ege Üniversitesi Çim Uygulama Merkezini Tire'ye kazandırdık. Gökçen' de kurulacak üniversite seneye öğrenci almaya başlayacak. Fakültelerin ayak sesleri duyulmaya başlandı. Bu gurur hepimizin.


 

TİRE MARKA ŞEHİR OLACAK

65 milyon TLlik Stat yaptık. Muhalefetin önerisi ile adı Tayfur Çiçek yapıldı. Bu da polemik konusu oldu. Gerekirse onu da değiştiririz. Stat yetmez dedik oteli de getirdik. Gerekli düzenlemeler sonrasında ihaleye çıktık Ramada geldi. Tosbide yoğun mesai harcıyoruz, büyük fabrikalar kendiliğinden gelmedi hep girişimlerimiz sayesinde oldu. Şehrin çıtasını yükselten işler yapmaya devam edeceğiz. Bu sayede Tire marka şehir olacak.

Editör: Haber Merkezi