Yemek sonrası misafirlerine hitaben bir konuşma yapan Tire Belediye Başkanı ve DSP Tire Belediye Başkan adayı Tayfur Çiçek yapılan hizmetler, gerçekleştirilen projelerden bahsetti. DSP Tire Belediyesi meclis üyesi adayları da toplantıya tam kadro katılım sağladı.

İşte Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in konuşmalarından bazı konu başlıkları;

BURADAKİ HERKESİN KALBİ TİRE İÇİN ATIYOR.

Tire’ye hizmet etme yarışında olan herkes burada. Bazı siyasiler merak ediyordur buraya kaç kişi gelmiş? Nasıl gelmiş? Diye. Burada oturacak yer yok herkes gönülden geldi. Biz 3 dönem yani 15 sene boyunca Tire insanının ne kadar duyarlı olduğunu ve işi ehline verilmesi konusunda nasıl hareket ettiğini, defalarca ispat ettik ama siyasiler bunu anlamadı ya da anlamak istemedi. Tayfur Çiçek hangi partiye gitse sandıktan çıkıyor bu işte sihirbazlık var diyorlar. Biz gönüllere giriyoruz sihirbazlık yapmıyoruz. Siz de bizim gibi çok çalışın gönüllere girin. Yapacağız edeceğiz ile olmuyor bu işler hizmet ile oluyor.

BİR TANE ŞAİBEMİ BULUN TÜM MAL VARLIĞIMI KIZILAY'A BAĞIŞLARIM

Ben hiç kavga siyasetinden yana olmadım, devletin bakanı, milletvekili geldi karşıladım. Görevim boyunca bu sizden bu bizden demedim. Son 5 yılda üst üste 5 defa ödül aldık. Nasıl aldık, Bedesten, Yalınayak, Kutuhan, Kent Müzesi ve Stat projelerimizi hayata geçirerek aldık. O stadı 60 milyona bitirdik 2.5 senede şimdi o ölçekte bir stadı 300 milyona zor yaparsınız.

Görev yaptığımız 15 yıl boyunca şu benim yakınımdır bu benim yakınımdır buna yardımcı olun, iahale verin diyen kimseye itibar etmedim. Belediyenin ihalelerini kim hangi firma almış bilmem. 15 sene boyunca bir tane ihaleye girmişliğim karışmışlığım yok. Şimdi internetin başına geçen bize sallıyor. Başkan şunu yaptı, bunu yaptı, yok yeğenler şöyle. Ben yeğenlerime başka işlerde çalışırken koşun buraya gelin dedim. Biri Vestel’i, biri banka müfettişliğini, biri silahlı kuvvetleri bıraktı, diğer yeğenim de üniversiteyi tam burslu okuyarak birincilikle bitirip geldi. Hepsi de belediyeye faydalı işler yaptılar. Sadece son 5 senede 8 tane müfettiş geldi geçti, evrakları didik didik ettiler, hiçbir şey bulamadılar. Bir tane bir şey bulsunlar bütün malımı mülkümü satar Kızılay’a bağışlarım.

İNSANLARIN TİRE’Yİ GÖRMESİ İÇİN ÇOK SEBEBİ OLACAK

Tire’yi görmek için insanların çok sebebi olacak. İnsanlar nasıl Safranbolu’ya gidiyorsa ki orası 8-10 dükkândan oluşan, eski evlerin olduğu bir yer ama Tiremiz daha büyük, bizim Salı pazarımız, restore edip ayağa kaldırdığımız tarihi yerlerimiz yeter. Ne lüzum vardı Derekahve’ye, gölete stada, ona buna diyorlar. Biz bu hayata ne için geldik? Doğalım boş boş yaşayalım ölelim diye mi? Biz hizmet etmek için geldik. Tire yaşayan bir şehirdir. Tire köylüsü kentlisi ile modern çağdaş Atatürkçü insanların yaşadığı bir şehirdir. Daha yaşanabilir bir Tire için çalıştık daha da çalışacağız. Yapacağımız işlerle insanların Tire’ye gelmesi için sebebi olacak.

Organize Sanayide 15 yıldır 2. başkanlık yapıyorum. Bu fabrikalar buraya kendi kendine mi geldi? Büyük fabrikalar buraya gelsin diye uğraştık, kapılarını çaldık, ziyaret ettik. Sütaş’a bedava yer verdiler ama biz gittik, işi çözdük, Tireye getirdik.

SAYIN BAKAN 17 YILDIR NEREDEYDİNİZ?

Şimdi adaylar dolaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski bakan Tire’yi 9 ayda tanınmayacak hale getireceğiz demiş. İyi de 17 yıldır siz iktidardasınız, neredeydiniz. Devletle kavga edecek değiliz, işlerimizde yardımcı olurlarsa da seviniriz. Tire insanı vefakardır. Yapılan hizmeti görmemezlikten gelemez. Madem 9 ayda değişecek iyi madem şu Belevi yolunu bitirin. Gölge etmeyim yeter.

HAMZA DAĞ! SEN TİRE’YE NASIL GELİYORSUN?

Üniversite için kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar plan notlarına Tire’ye üniversite yapılabilmesi için oy birliği ile ekleme yapıldı. Şimdi İzmir milletvekili Hamza Bey gelmiş bizim için öyle üniversite gelecek diye söylemekle, internette reklam yapmakla olmaz. Hani başvuru demiş? Ona buradan diyorum ki yalan söyleme. Biz üniversite için elimizde dosyalarla geldiğimizde Mehmet Tekelioğlu’na bunları sunduğumuzda siz orada yok muydunuz? Tire ye üniversite verirsek bizi Ödemişe sokmazlar demediniz mi. Peki siz hangi yüzle Tire’ye geliyorsunuz.

SEÇİME Mİ GİDİYORUZ SAVAŞA MI?

Biz burada muhtar, meclis üyesi ve belediye başkanını seçiyoruz. Seçime mi yoksa savaşa mı giriyoruz? Burada beka ve zeka problemi yok. İnsanları ne diye ittifak adı altında cepheleştiriyorsunuz? Bu neden kaynaklandı? Yerelde güçlü adayların önünü kesmek için yapıldı. Kimseyi hiçbir şey için zorlayamazsınız. Söz İttifakların değil, Tirelilerindir. Yeter Söz milletindir.

Kimsenin projelerden bahsettiği yok. Milletvekilleri geliyor, bakanlar geliyor. O bunu yıkacağım diyor, o bunu değiştireceğim diyor. Proje yok, proje diye anlattıkları ise büyükşehrin yapması gerekenler, o işleri size yaptırmazlar, o işlerin yetkisi Tire Belediyesi’nde değil.

Şurada bir ayımız kaldı. Aynı şehrin insanlarıyız, aynı mahallelerde yaşıyor, birbirimizin yüzlerini görüyoruz. Kamplaşmaya, cepheleşmeye gerek yok. Yarın yine yüz yüze bakacağız. Önce memleket bilinci olacak. Askere gittiğimizde, dışarı gittiğimizde önce Tireli var mı diye soruyoruz? Hemşehrilik bunu gerektirir.

Editör: Haber Merkezi