Ercan ÇELİK

Yeni Asır Gazetesi’nde “CHP’de operasyon İzmir’den başladı” başlığı ve Fatih Şendil imzasıyla yayınlanan, haberde “Kılıçdaroğlu’na yakın Tuncay Özkan’ın hazırlattığı iddia edilen raporda İzmir’de Kocaoğlu dahil 15 başkanın değiştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.” Denildi.

Haberdeki işaret edilen rapora göre, CHP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in yerine de CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın aday gösterileceği iddia ediliyor.

“İMAM ÖLÜYÜ SEVER”

Yeni Asır’ın haberi üzerine HaberTire Gazetesi’ne açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “İmam ölüyü sever. Onlar kendi görmek istedikleri tabloyu çiziyorlar akıllarınca.” Dedi.

“ONA HALK KARAR VERİR”

Seçimlerin bitmesine rağmen Yeni Asır Gazetesi’nin hala daha seçim havası teneffüs ettiğini belirten Başkan Çiçek, “Yerel seçimlere, eğer erken seçim olmazsa, daha 8 ay var. Biz belediye başkanı olarak 5 yıllık süremizi, en başarılı şekilde tamamlamak için var gücümüzle çalışıyor, projeler ortaya koyuyoruz. Burada belediye başkanlarının enerjisini azaltacak fason haberler yapmak gazeteciliğe yakışmaz. Kimsenin de böyle bir isim listesi yapma yetkisi yoktur. Bu her parti için geçerli. Zamanı gelince ona halk karar verir. Bu işler arz-talep meselesidir. Halk, kimin tarafından yönetilmek istiyorsa onun ismini öne çıkarır ve partiler de o ismi tercih ederler. Bunlar ortalığı bulandırmak isteyen, belli bir zekanın ürünü fason işlerdir.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi