Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Tire’de TOKİ tarafından yapımı tamamlanan toplam 280 konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti.



Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tire’de TOKİ tarafından yapımı tamamlanan toplam 280 konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. Tire Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende, daha önce kurayla ismi belirlenen toplam 10 hak sahibine konutlarının anahtarları Bakan Eroğlu tarafından verildi. Diğer hak sahipleri ise anahtarlarına tören sonunda kavuştu. Salona girişinde tezahüratlarla karşılanan Eroğlu, AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Mehmet Çeltikçoğlu ile birlikte halkı selamladı. Törene, Vali Mustafa Toprak, T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı. Eroğlu, İzmir Orman Bölge Müdürü Aydın’dan halka ücretsiz fidan dağıtmasını istedi. Başbakan Erdoğan’ın TOKİ projelerini yakından takip ettiğini belirten Bakan Eroğlu, “Başbakanımız, bizzat kendisine bağlı TOKİ’ye, ‘kimse evsiz kalmayacak’ talimatını verdi. ‘Fakir, fukara ev sahibi olacak’ dedi. Herkesi yuvaya kavuşturmak bizim görevimiz. Kimsesizlerin kimi olan, fakir, fukaranın destekçisi ve koruyucusu Başbakanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TİRE'YE YENİ MÜJDELER VERDİ
İzmir’e büyük müjdelerle geldiğinin altını çizen Eroğlu, “İzmir’e 1 Milyar 81 milyon lira tutarında toplam 69 müjdeyle geldik. Sizlere ne yapılsa az. Herşeyin en güzeline layıksınız. İzmir’de 21 tesisin temel atma ve açlış törenini gerçekleştirdik. Tire’ye ise eli boş gelmedik. Yeni Şehir Göleti’ni bitirdik. Eskioba köyü Göleti ve Sulamasının temelini attık. 1 yılda bitireceğiz. Tire’de, Başköy Dumandere ve Çiniyeri derelerini ıslah ettik . Toplam 870 dekar arazi kapalı sistemle sulanacak. Hayırlı olsun. Bitmedi, 2 tane daha gölet yapacağız, sulamasıyla birlikte. Ölçüm çalışmalarına başladık. Sarılar Göleti ve Sulaması ise 7 bin 550 dekar büyük bir sulama. Talimatını verdim, çalışmalar başlatılacak. İstediğiniz Eğridere Göletini de Tire’ye yapacağız. Hükümetimiz, İzmir’e son 10 yılda 23 milyar lira yatırım yaptı. Bu rakam 25 milyar lirayı bulacak. İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi. İzmir’in 2050-60 yılına kadar suyu var. İzmir’e ne kadar baraj, gölet ve sulama gerekiyorsa hepsini biz yapacağız” dedi. Binali Yıldırım’dan Tirelilere selam getirdiğini söyleyen Eroğlu, Yıldırım’ın “Tireliler ne isterse “yıldırım” gibi yaparım” sözlerini salonu dolduran vatandaşlara iletti. 



HEDEF 2023'E KADAR 1 MİLYON KONUT
T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Murat ise TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde yapımı tamamlanan toplam 280 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Murat, “Türkiye genelinde toplam 43 bin konut uygulaması başlatıldı. İzmir’de ise 13 bin 250 konut bitirildi. Bu rakam tamamlandığında toplam 20 bin 755 konut olacak. 2023 yılına kadar 1 milyon konuta ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’de ekonomik ve sosyal anlamda her noktada önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Tire’de yapımı tamamlanan toplam 280 konuttan öncelikle dar gelirli aileler yararlanacak. Elektirik, su ve doğalgaz bağlantısı tamamlanan sosyal konutlar, toplam 20 milyon liraya mal oldu.






HABER VİDEOSU:



Editör: Haber Merkezi