Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tire’deki tek kadın Belediye Başkan Aday Adayı olan Ayten Gülsever, seçim çalışmaları kapsamında HaberTire Gazetesi’ni ziyaret etti. HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik ile bir araya gelen Gülsever, sürdürdüğü çalışmalar ve projeleri hakkında HaberTire’ye konuştu. Tire için birbirinden önemli ve gerçekçi projeleri olduğunu söyleyen Gülsever, yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“Çok uzun süreden beri bürokrasi hayatının içinde ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde yetişmiş görevler almış biriyim. Yerel seçimlerle ilgili yaklaşık 3 yıldan bu yana çalışmalar sürdürüyorum. Bununla ilgili de süreci daha iyi götürebilmek açısından Çankaya Belediyesi’ne danışman olmuştum. Metropol ilçelerde başkanlık konusunda genel merkezimizden bir istek vardı. Karşıyaka ve Çiğli ilçeleri için güçlü bir adaydım. Ama ben her İzmir’e gelip gittiğimde o karmaşayı yaşıyordum kendi içimde. Ben tüm birikimimi kendi yaşadığım memleketim olan Tire’ye harcamak istedim. Son anda tercihimi Tire’den yana kullandım.

Hatta bu konuyla ilgili genel merkez, metropol ilçelerde çok şanslı olduğumu, neden Tire’yi tercih ettiğimi sormuştu. Ben de; ‘Burası benim evim. Ben birikimlerimi buraya aktarmak istiyorum’ dedim ve böyle bir karar aldım. Genel Merkezimiz de yanımızda olacaklarını söylediler. Tabii ki bu siyasettir. Son dakikaya kadar net bir şey diyemem. Ben iddialı bir adayım. Projelerimle iddialıyım, yapabileceklerimle iddialıyım. Kendine güvenen bir adayım. 

TİRE’Yİ MARKA ŞEHİR YAPARIM

Şu anda herkes marka diyor ama ben mark şehrin nasıl yapılmasını bilen biriyim. Çok ciddi projelerim var. Bu projeleri önümüzdeki günlerde uzun uzun anlatmak istiyorum. Sadece proje hazırlamakla olmaz. Ben bu projelerimin kaynaklarını da oluşturarak geldim. Çünkü seçildiğimiz ilk anda hemen işe başlamam gerekiyor.

ŞEHİR DOKUSU KAZANDIRACAĞIZ

Tire’deki iş ve sanayi dünyası, tarımsal ve altyapı projeleriyle insanlara dokunan projeler üreteceğiz. Artık Tire’nin vizyonunu değiştirmemiz gerekiyor. Tire İzmir’in en önemli ilçelerinden biridir bana göre. İzmir’in incisidir. Bu inciyi de tanıtmamız gerekiyor. Tire biraz kendi kabuğunun içinde kapalı kalmış durumda. Kapalı kaldığı için ve çok dışa açılmadığı için bazı sıkıntılar da yaşanıyor. Mesela Tire’nin giriş ve çıkışları bu noktada çok önemli. Küçük dokunuşlarla buralara şehir dokusunu kazandıracağız.

ŞEFFAF OLMAYI SEVİYORUM
Otopark sorunundan tutun altyapı sorununa kadar birçok sorun var. Mesela yağışlı havalarda Tire’yi sel götürüyor. Bunun acilen çözülmesi gerekiyor. Yaşlılara yönelik gençlere yönelik çok güzel projelerimiz var. Ben samimi siyaseti seviyorum. Şeffaf olmayı seviyorum. Tire için kafamdaki tüm hayalleri gerçeğe dönüştürmek istiyorum. İnşallah genel merkez de uygun görürse bunu başaracağım.

Editör: Haber Merkezi