Tire’nin Boynuyoğun Köyü’nde 30 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde  Ayşe Çetinkaya isimli vatandaş muhtar adayı oldu.



Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Boynuyoğun Köyü’nde görülmemiş bir olay yaşandı. 30 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde köy tarihinde bir ilk olan kadın muhtar adayı çıktı. Boynuyoğun köyünde yaşayan 62 yaşındaki Ayşe Çetinkaya isimli vatandaş, Yapılmayanları yapmak için aday olduğunu söyledi. 25 yıldır giyim üzerine pazarcılık yapan ve aynı zamanda köyde hayvacılıkla uğraşan Ayşe Çetinkaya, Köyün yaşlıları ve ileri gelenlerinin ısrarı üzerine aday olduğunu belirtti. 

YAPILMAYANLARI YAPMAYA GELİYORUZ
Yediden yetmişe bütün köylünün isteklerine çare bulabileceğini belirten Çetinkaya, muhtar olarak seçildiği takdirde Boynuyoğun köyünü turizm köyü haline getireceğini söyledi. Çetinkaya gazetemize yaptığı açıklamada, “Muhtar adayı olmamdaki ilk sebebim içimdeki hizmet aşkıdır. Köyüm için elimden geleni yapmak için aday oldum. Köyümüzün simgesi haline gelmiş ve yok olmaya yüz tutmuş olan hasırcılık mesleğini tursitik olarak yeniden canlandırıp köyümüzün ekonomisine katkıda bulunmak istiyorum. Boynuyoğun köyü ile ilgili çok güzel projelerim var. Hizmet yarışında yola çıktığımız kadromuz da özellikle gençlerden oluşuyor. Bu gençlerimiz ile birlikte köyde daha önce yapılmayanları yapacağız. Köylülerimizin bu köyde daha rahat ve daha huzurlu yaşamaları için beni seven sevmeyen herkesten destek istiyor ve şimdiden herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. 


HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi