Mevcut milli eğitim politikalarını, ‘Atatürk’ devre dışı bırakılıyor, diyerek sert bir dille eleştiren ve “Atatürksüz bir eğitim müfredat programı istemiyoruz” diyerek bir imza kampanyası başlatan Vatan Partisi Tire İlçe Başkanlığı üyeleri, önceki gün Tirelilerden imzaları ile kampanyaya destek vermelerini istedi.
 

BİR GÜNDE “1680” İMZALI DESTEK BULDULAR
Cumhuriyet Meydanı Tire Kent Müzesi önünde kurdukları stantta, hazırladıkları konuyla ilgili bilgilendirici broşürlerin yer aldığı el ilanlarını dağıtıp destek isteyen Vatan Partililer, bir günlük imza kampanyası süresince toplamda 1680 Tireliden imzalı destek aldı. Vatan Partisi Tire İlçe Başkanı Şerafettin Kutlu, toplanan imzaların, ilgili dilekçesiyle birlikte Millet Meclisi’ne ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderileceğini belirtti.

ATATÜRKÇÜ EĞİTİMLE YETİŞEN KUŞAKLAR
Vatan Partisi Başkanı Kutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “AKP iktidarı Türkiye’de milli eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesine girmiştir. Atatürk devriminin altı oyuluyor. Milli eğitim sistemimiz milli, laik, bilimsel, kamusal temelinden uzaklaştırılıyor. Devletin temel görevi olan eğitim adım adım özelleştirilerek ve devlet okulları imam hatiplere dönüştürülerek çocuklarımızın hak ettikleri çağdaş eğitime erişmeleri engellenmektedir. 
Türkiye, devleti ve milletiyle vatan savaşı verirken, vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden bir müfredat kabul edilemez. Cumhuriyet devriminin altını oymaya kalkan bir eğitim sistemi kurmaya kalkışanlar; başı dik, vatansever, çağdaş, paylaşımcı insan yetiştiremez. Çıkarcılığı aşılar. Toplumu cemaat ve tarikatlara böler ve bu ülkeyi yönetemez.
Eğitimi dinselleştirenler, ekonomiyi örgütleyemez teknolojiyi geliştiremez. Verimli işletme kuramaz. Üretimi geliştiremez ve bu milleti zenginleştiremez. Okulların içine mescit ve abdesthane açanlar, mesciti de yönetemez, abdesthaneyi de yönetemez, bu ülkeyi hiç yönetemez. 
AKP iktidarının eğitim siyasetine karşı Türkiye’nin ihtiyacı milli, bilimsel ve parasız eğitimdir. Türkiye, bugün ‘vatan savaşı’ veriyor. Milli Eğitimin güncel görevi; genç kuşakları ve bütün vatandaş kitlesini öncelikle ‘milli devlet’, ‘milli egemenlik’, ‘milli güvenlik’, ABD güdümlü teröre karşı milli birlik ve vatan bütünlüğü için eğitmektir. 
Vatan Partisi’nin kuracağı milli hükümet bağımsız, halkçı, demokratik, laik ve bilimsel tek bir eğitim sistemi uygulayacak, ‘fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür’ kuşaklar yetiştirecektir.”
 

Editör: Haber Merkezi