Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Atakan Duran,  bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş’i sert sözlerle eleştirdi.

Ergün ÇELİK

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan bakanlık teklifini kabul etmesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Tire’de de şaşkınlık yarattı. Milliyetçi Hareket Partisinde büyük yankı uyandıran bu gelişme üzerine Tire İlçe Başkanı Atakan Duran’da açıklamalarda bulundu. Genç Başkan Atakan Duran, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’i sert sözlerle eleştirdi. Duran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş için “Tuğrul Türkeş, babasının oğlu değilmiş” dedi.

Tuğrul Türkeş’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra takındığı tavır ve atmış olduğu twitlerle bu sürecin daha önceden başladığını hatırlatan Atakan Duran; “ Tuğrul Türkeş 7 Haziran seçimleri sonrasında sarayla görüşülmemesi kararı alınmasına rağmen saraya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştür. Bu görüşmenin ortaya çıkması durumunda dahi babasının aziz hatırası ve ailesinin saygınlığına zarar gelmemesi için kendisine bir disiplin cezası bile verilmemiştir.

Ancak 1 Kasım seçimleri arefesinde kurulacak olan seçim hükümetine karşı partimizin aldığı Merkez Yürütme Kurulu kararına aykırı davranan Tuğrul Türkeş’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul etmesi bardağı taşıran damla olmuştur.

Oluşan son durumda geçici kabineye muhtemelen Başbakan Yardımcısı olarak girecek olan Tuğrul Bey’in 1 Kasım genel seçimlerinde de AKP’nin Merhum Liderimiz Alparslan Türkeş’in mirasyedilerine tahsis ettiği Osmaniye’den 1. Sıra Milletvekili Adayı olması beklentisi içindeyiz” dedi.

 

KOLTUĞU ŞEREFİNE TERCİH EDENLERİN MHP’DE YERİ YOKTUR

Yaşanan son gelişmelerin kendilerini hiçbir şekilde olumsuz etkilemediğini vurgulayan Duran; “Koltuğu şerefine tercih edenlerin Milliyetçi Hareket Partisi’nde yeri yoktur” dedi. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi yeni seçim döneminde de çalışmalarını en iyi şekilde yürüteceklerini belirten Genç Başkan Atakan Duran; “ Davaya inancını ve bağlılığını kaybeden insanların partimizi terk etmesinden daha doğal olan bir şey yoktur. Kimi insanlar idealleri için, kimi insanlar ise 2 aylık bile olsa kırmızı plaka için siyaset yapar. Milliyetçi Hareket Partisi bir hedefi, bir ideolojisi olan, önceliği Türkiye olan idealist insanların partisidir” dedi.



1 KASIM SEÇİMLERİNE HAZIRIZ

1 Kasım olarak açıklanan yeni seçim tarihine de dikkat çeken Atakan Duran; “ Milliyetçi Hareket Partisi Tire Teşkilatı olarak 1 Kasım’da yapılacak olan yeni seçimlere hazırız. Amacımız partimizin Tire’de en iyi ve en yüksek sonucu almasını sağlamaktır” dedi. 

Editör: Haber Merkezi