Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Atakan Duran, partisiyle ilgili birçok konuda HaberTire Gazetesi’ne birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Ergün ÇELİK

HABER  VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Yoğun siyasi çalışmaları arasında HaberTire Gazetesi’ni ziyaret eden Atakan Duran Milliyetçi Hareket Partisi’nin son zamanlarda en çok merak edilen konularına açıklık getirdi. MHP’ye yöneltilen “HAYIR” eleştirisinden Tire-Belevi Yolu’na, Fatih Okuroğlu’nun Milletvekili Adaylığı’ndan, Tuğrul Türkeş’in Ak Parti’den aday olmasına kadar bir çok konuyu ele alan Atakan Duran bu konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



NELERE HAYIR DİYORUZ?

Mliiyetçi Hareket Partisi’nin herşeye “Hayır” dediği yönündeki eleştirileri yanıtlayan Atakan Duran açıklamasında; “Son zamanlarda halkımızın bazı kesimlerinin diline doladığı “Hayır” kelimesi artık herkes tarafından bilinmektedir. Çünkü iktidar ve ana muhalefet partisi bu noktada partimize karşı eleştiriler yöneltmektedir. Ben Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı olarak diyorum ki; Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Hayır” dediği konular vardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin bölünmesine hayır diyoruz. Geçmişte bakanlık yapmış ve hakkında yolsuzluk iddaları bulunan şahısların elini kolunu sallayarak gezmelerine hayır diyoruz. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının birilerine peşkeş çekilmesine hayır diyoruz. Çözüm süreci diye bilinen ama bizce çözülme süreci olan sürece hayır diyoruz.  Türkiye’nin dört tarafında yapılmakta olan terörist eylemlere hayır diyor ve bu saldırıları lanetliyoruz.



KOLİSYON GÖRÜŞMELERİ

Genç Başkan 7 Haziran sonrasında yaşanan Koalisyon görüşmelerine de açıklık getirdi. Atakan Duran koalisyon görüşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise şu ifadelere yer verdi;

“7 Haziran seçimleri neticesinde birinci çıkan partinin Genel Başkanı olan Sayın Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi verildi. Sayın Davutoğlu seçimlerde ikinci parti olarak çıkan ana muhalafet partisi olan CHP’yi ziyaret etti ve hükümeti kurma görüşmelerine başladılar. Her iki parti 25 gün gibi uzunca bir süre görüşmeler yaptılar. Bu 25 günün sonunda Sayı Davutoğlu çıktı ‘anlaşamadık’ dedi. Bunun üzerine ana muhalafet partisi lideri de ‘Bize hükümeti kurma teklifi yapılmadı’ dedi. Daha sonra Sayın Davutoğlu MHP ile görüşme talebinde bulundu MHP’de Sayın Davutoğlu’na 4 tane şartı olduğunu ve bu şartlar kabul edilirse görüşülebileceğini söyledi. Bu şartlar; Anayasa’nın ilk 4 maddesi değiştirilemez olması, Cumhurbaşkanı’nın yasal sınırları içerisine getirilmesi, çözüm sürecinin sonlandırılması ve hakkında yoılsuzluk iddaları bulunan 4 bakanın bağımsız mahkemeler tarafından yargılanmasıydı. Sayın Davutoğlu bu dört şartı bilmesine rağmen görüşmeye geldi. Yaklaşık 4 saat süren görüşmede Sayın Davutoğlu’nun MHP’ye 4 yıllık hükümet kurmayı değil, 3 aylık bir seçim hükümeti kurmayı teklif ettiği ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’yi yönetmeye talip olan bir partidir. Bu nedenle Sayın Davutoğlu’nun teklif ettiği seçim hükümetine girmeyi reddetmiştir. Yani MHP’nin buna “Hayır” demesi gayet normaldir”

TİRE BELEVİ YOLU DAHA KAÇ CAN ALACAK?

Şüphesiz Tire-Belevi Karayolu bölgenin en önemli sorunları arasında. MHP Tire İlçe Başkanı Atakan Duran; “Tire Belevi Yolu daha kaç can alacak?” diyerek yetkililere sitemde bulundu. Duran bahse konu yol ile ilgili yaptığı açıklamada ise; “Belevi Karayolu herkesin bildiği üzere sadece Tire’nin değil, tüm Küçük Menderes Havzası İlçelerinin denize olan bağlantısını sağlamaktadır. Bu yol, özellikle yaz aylarında haddinden fazla trafik külfetiyle karşı karşıya kalan ve bu yoğunluğa cevap veremeyen bir yoldur. Bildiğim kadarıyla Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı olan Sayın Binali Yıldırım 2011 yılında Milletvekili Adayı olarak Tire’ye geldiğinde bu yolun yapılacağı yününde bir söz vermiştir. Daha sonra aynı isim 2014 yılında İlçemize Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geldi. Tire Ticaret Odası’nda yapılan bir toplantıda kendisine sorulan bir soru üzerine; ‘Biz binlerce kilometre yol yapmış bir hükümetiz. 40 kilometrelik bir yolun muhabbeti olmaz evelallah onu da yaparız’ demişlerdir. Şu anda Ekim Ayı’nın son günlerini yaşıyoruz ve 2015 Yılı’ndayız. Geçtiğimiz günlerde yolun yetersiz olması ve ihtiyaca cevap verememesi neticesinde Topalak Köyü’nde 29 yaşındaki Resul Çamlı isimli bir kardeşimiz de bu yol üzerinde feci şekilde can verdi. Kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler artık bu ölümlerin olmamasını istiyoruz. Bu yolun, ihtiyaca cevap veren çift gidiş-çift geliş duble yol olmasını istiyoruz. Bizler Tire’nin bu hizmete layık olduğunu düşünüyoruz.

 

FATİH OKUROĞLU İÇİMİZDEN BİRİDİR

Siyasi Partilerin bölgelerden belirlediği milletvekili adaylarına da değinen Atakan Duran, Milliyetçi Hareket Partisi’nin İzmir 2. Bölge 6. Sıradan aday gösterdiği Fatih Okuroğlu için; “Fatih Okuroğlu içimizden biridir” dedi. Duran açıklamalarını; ”Milliyetçi Hareket Partisi Tire’de yaşayan emekli öğretmen ve kırtasiye işletmesi olan Fatih Okuroğlu Hocamızın aday adaylığı dilekçesini dikkate almış ve kendisini altıncı sıradan yer vermiştir. MHP’nin Tire’den çıkan bir aday adayına altıncı sıradan yer vermesi bizi çok mutlu etmiştir. Partilerin listelerde bölgesel adaylara verdiği yerler, partilerin o bölgelere vermiş olduğu önemi göstermektedir. Fatih Okuroğlu’nun da altıncı sırada yer alması Milliyetçi Hareket Partisi’nin Tire’ye verdiği değeri bir kere daha gözler önüne sermiştir. İlçemizin adayı Fatih Okuroğlu’nun kazanması için elimizden geleni yapıyoruz. Tireli hemşehrilerimizden 1 Kasım seçimlerinde bölgemiz adayı Fatih Okuroğlu’na destek vermelerini istiyoruz” şeklinde sürdürdü.

HABER  VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi