Ercan ÇELİK

İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultayı, yarın saat 10:00’da Ankara ATO Congresium/Ankara’da yapılacak. Parti içinde yaşanan çalkantıların ardından 80 kişiden oluşan genel idare kurulunun da seçileceği kurultayda İyi Parti Tire İlçe Kurucu Başkanı, önceki  dönem milletvekili adayı ve üst kurul delegesi Salih Atakan Duran da oy kullanmak üzere Ankara’ya gitti.

Kurultayla ilgili HaberTire'den Ercan Çelik'in sorularını yanıtlayan  Duran, “Seçimlerin ardından siyasi partiler, seçim sonuçlarını muhasebe ederler. İyi Parti, 25 Ekim 2017’de kurulmuş bir siyasi parti olarak, kurulduktan 8 ay sonra girmiş olduğu seçimin sonucunu partinin en üst organı olan, kurultayda irdeleme kararı almıştır. Kurultayda kurucu genel başkanımız sayın Meral Akşener, delegelerin talebiyle tekrar aday gösterilecektir.” Dedi.

YEREL SEÇİM STARTI

Kurultayda genel idare kurulu ve yetkili kurulların da seçileceğini belirten Duran, “İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultayı aynı zamanda yaklaşmakta olan yerel seçimin startı niteliğindedir. Ülkemizin özellikle ekonomi konusunda zor zamanlar geçirdiği şu günlerde, İYİ Parti 2. Olağanüstü kurultayının ülkemize ve milletimize iyilikler getirmesini temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

GENEL İDARE KURULU SEÇİMİ ÖNEMLİ

Seçimin ardından çalkantılı günler yaşayan İYİ Parti’de gözler yarın yapılacak kurultaya çevrildi. Kurultayda en önemli detay ise 80 kişiden oluşan genel idare kurulu seçimi olacak. Genel idare kurulunu oluşturacak isimler, partinin bundan sonraki süreçte izleyeceği politikalarda önemli rol oynayacak.

Kurultayda aynı zamanda parti programı ve projeler paylaşılacak. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarla ilgili çözüm önerileri de ortaya konacak.

Editör: Haber Merkezi