HaberTire Gazetesi’nin en güçlü mecralarından biri olan 60 bin üyeli, Tire’de Son Dakika isimli facebook grubunda gerçekleştirilen ankete toplamda 1141 kişi katıldı. Oyların kişilerin isimleriyle açık olarak yapıldığı ankette, 370 oyla mevcut başkan Mehmet Çeltikcoğlu birinci sırayı çekti. Onu hemen ardından 325 oyla Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül takip etti ve onun ardından da Saadet Partisi’nden Ak Parti’ye geçen Sadrettin Yakuter 249 oy alarak üçüncü oldu.

HaberTire Gazetesi’nin, Ak Parti seçmeninin nabzını tutmak ve parti içerisindeki genel eğilimi ölçüp analiz etmek amacıyla hazırladığı ankete katılım yoğun oldu. 30 Haziran 2017 tarihinde başlayan anket, 3 gün sonra 3 Temmuz 2017’de sonlandırıldı.

Daha önce yaptığı bir açıklamada kendisinin tekrar ilçe başkanlığına aday olmayacağını belirten Çeltikcoğlu hala daha Ak Partili seçmenin gönlünde birinci sırada görünüyor. Çeltikcoğlu’nun tekrar aday olmayacağı göz önüne alındığında ise anketin gizli galibi Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül oldu.

ANKET, HAREKETLİLİK YARATTI

Anket, Ak Parti kulislerinde hareketliliğe sebep olurken, bazı çevreler bu gibi anketlerin kasıtlı olarak yapıldığı veya yaptırıldığı, bunların parti içindeki birliğe zarar vereceği yorumları yaparken, çoğunluk bu anketlerin genel eğilimi yoklamak adına son derece faydalı fırsatlar olduğunu belirtti.

ÇELİK: “ANKETİ KİM YAPTIRDI?”

Anketle ilgili olarak açıklama yapan HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik, anketi gazetenin kendi hür iradesiyle yaptığını vurgulayarak, “Kongre sürecinde olan Ak Parti’de ilçe başkanlığı görevi için kulislerde konuşulan isimleri derledik ve ankette seçenek olarak sunduk. Anket yayınlanmaya başladığı andan itibaren pek çok telefon aldık. Neredeyse herkes anketi kimin yaptırdığını merak ediyordu. Şimdiye kadar kimsenin talimatı üzerine haber yapmadığımız gibi kimsenin talimatı veya isteğiyle anket yapmadığımızı ben tekrar vurgulamak istiyorum. Bir gazetenin siyasi bir konuda araştırma yapması neden bu kadar garip bulunur onu da anlamakta zorlanıyorum. Ayrıca bu şekilde bir araştırma için teşkilattan ya da herhangi bir yetkiliden izin ya da onay almamız  da söz konusu değildir. Anket seçeneklerinde geçen isimlerin hiçbirinden de onay alınmamıştır. Onay alınmasına da lüzum yoktur.” dedi.

ANKET SONUÇLAR

Mehmet Çeltikcoğlu 370

Efdal Gül 325

Sadrettin Yakuter 249

Mert Falakalı 69

Selman İçelli 44

Kamil Yaldız 41

Refik Konur 26

Meral Ünalan 11

Emin Sefa Kayacan 6

Editör: Haber Merkezi