Bu süreçte evet kampanyası yapan MHP'de ilçe başkanı Ali Koçlar gazetemize referandum süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
TİRE'DEKİ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR...
Öncelikle şehrimizdeki referandum kampanyalarını değerlendiren Koçlar “'Hem evet hem de hayır kampanyası düzenleyen partiler ve sivil toplum kuruluşları saygı çerçevesi içinde, birbirini tahrik etmeden medenice kendilerini halka anlatmaya çalıştı ve münferit bir olay yaşanmadan sürecin sonuna gelindi. Temennimiz referandum günü de herkesin aynı sağduyu ile hareket etmesidir. Bu kampanya döneminin Tire'de demokrasi kültürünün ne kadar gelişmiş olduğunu bir kez daha kanıtlandığını ve örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

‘EVET ‘OYLARI YÜKSELİYOR...
“Anayasa değişiklik teklifinin meclisten geçtiği ilk günlerde bana göre ülke genelinde hayır evete göre biraz daha fazla idi. Ancak anayasa değişiklik paketi insanlarımıza anlatıldıkça evet oyları her geçen gün yükseldi. Bugün gelinen noktada ise Allah'ın izniyle evet oyları rahat bir şekilde önde görünüyor.”

ÜLKÜCÜLERİN KAHİR EKSERİYETİ 'EVET' DİYOR
Siyasi kulislerde en çok tartışılan konuların başında gelen ülkücülerin oyunun rengi konusuna da açıklık getiren Koçlar 'Ülkücü harekette Kasım 2015 seçimlerinden sonra yaşanan gelişmeler ve bu referandum sürecinde bazı isimlerin hayır kampanyalarına katılmaları ile bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ancak bugün ülkücülerin kahir ekseriyeti 'Evet' diyor. Bu da gösteriyor ki ülkücüler lider-teşkilat-doktrin ilkesine sonuna kadar bağlılar. Bunu 16 Nisan akşamı göreceğiz.

RÜZGÂR KAYADAN SADECE TOZ ALIR
Şehrimize gelince rüzgâra kapılan bazı arkadaşlarımızın hayır kampanyalarına katılmaları bizleri üzüyor. Çünkü bizler aynı davanın insanlarıyız. Onlar bizim ülküdaşlarımız. Aile içinde tartışmalar, küskünlükler, kırgınlıklar olabilir. Ama kol kırılır yen içinde kalır. Sorunlarımızı aile dışına taşımak yanlış. Ayrıca bunun yolu yöntemi de bu değil. İnanın Sayın Devlet Bahçeli referandumda hayır oyu vereceğim dese bu arkadaşlarımız evet diyecek. İşi bu noktaya getirdiler. Ancak bu şahsi bir mesele değil vatan meselesi. Bazı kişiler 'Tire'de ülkücüler hayır diyecek' diyerek hala bir rüzgâr oluşturmaya çalışıyorlar. Ancak rüzgâr kayadan sadece toz alır. Ben eminim ki hayır diyen ülkücü arkadaşlarımız da(siyasi emeller peşinde koşanlar hariç ki onların sayısı da bir elin parmaklarını geçmez) çok yakın zamanda yanlış yaptıklarını görecekler. Biz sahada bu anayasa değişikliğine neden evet denmesi gerektiğini anlattıkça kararsız olan veya hayıra meyilli ülküdaşlarım görüşlerini değiştirdiler. Kısacası oluşturmaya çalıştıkları rüzgâr şiddetli bir şekilde tersine dönüyor. MHP’nin Tire'de zayıfladığını iddia edenlere gelince 16 Nisan sonrası neler olacağını hep birlikte göreceğiz diyorum.

EVET ÇIKACAĞINA GÖNÜLDEN İNANIYORUM....
Referandum için tahminde ve davette bulunarak sözlerini tamamlayan Ali Koçlar' Bu bir seçim değil; vatan meselesi. Onun için siyasi görüşleri bir yana bırakarak ülkemiz, devletimiz, bayrağımız ve Türklüğün bekası için tüm vatandaşlarımızı evet demeye davet ediyorum. Allah’ın izni, halkımızın takdiriyle referandumdan evet çıkacağına da gönülden inanıyorum.'dedi.

Editör: Haber Merkezi