Geçtiğimiz günlerde CHP’den Tire Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıklayan Zeytinova eski Belediye Başkanı Ali Doğu, adaylık süreciyle ilgili birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce de aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu ifade eden Doğu, artık sıranın kendisine geldiğini söyledi. HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik ile bir araya gelen deneyimli siyasetçi Ali Doğu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikle Tirevizyon takipçilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 2 dönem doğup büyüdüğüm belde olan Zeytinova’da Belediye Başkanlığı yaptım. 1982 yılından bu yana Tire’de ikamet etmekteyim. Tire’de bir inşaat firmasında inşaat teknikeri olarak çalıştım. Gıda Pazarlamasında 14 yıl boyunca Tire, Bayındır, Torbalı, Selçuk, kiraz ve Beydağ bölgelerinde çalıştım.

2004 yılında arkadaşlarımın isteğiyle Zeytinova Belediye Başkanı Adayı oldum. 10 yıl boyunca Zeytinova’nın Belediye Başkanlığını yaptım. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

‘ARTIK SIRA BİZE GELDİ’

Hırslıyız, enerji doluyuz, tecrübeliyiz. Geçen dönem aday adayıydım ama aday olamadım. O günkü Belediye Başkanımız, Sayın Hocam Tayfur Çiçek aday olmuştu. Karara saygı duyduk ve seçilmesi uğruna hep beraber çalıştık. Bugün kısmetse sıranın artık bize geldiğini düşünüyoruz. Bu işi en iyi şekilde yapabileceğimizi, geçmişten gelen tecrübelerle Tire’nin ve yörenin bölgenin insanını tanımakla, sorunlarını bilmekle, çözüm yollarını bulmakla bu işi yapabileceğimize inandığımız için bu yola çıktık.

Çok ciddi bir ekibimiz, çok ciddi projelerimiz var. Kimsenin hiçbir şeyiyle ilgilenmiyoruz. Sadece CHP’nin şu anki mevcut bulunan Tire’deki iktidar bayrağını daha yükseğe daha ileriye götürmek için çaba harcayacağız. İnsanlar kolay yetişmiyor. Bir mühendisi düşünün. 4 sene boyunca okuması gerekiyor ve ayrıca bunla ilgili bir staj görmesi gerekiyor. Toplamda bakıldığında mühendisliğin 5-6 yıla yayılan bir eğitim süreci var. Belediye Başkanlığı’nın bir okulu yok. Biz de 10 sene boyunca kendimizce başarılı bir belediye başkanlığı yaptığımızı düşünüyor ve Zeytinova’da tecrübe edindiğimizi düşünüyoruz. Evet. Bizim doğduğumuz yer farklı bir yer ama büyüdüğümüz geliştiğimiz kent, gençliğimizi geçirdiğimiz ailemizi kurduğumuz yer Tire. Tire’ye hizmet vermek bize onur verecektir. Ben Belediye Başkanlığı’na ilk aday olurken rahmetli babamın mirasıyla yola çıktım. Babam bana iyi bir miras bıraktı ki ben Belediye Başkanı oldum. Ben de çocuklarıma iyi bir miras bırakayım istiyorum.

Kentin vizyonunu geliştirerek, değiştirerek ve büyüterek Tire’nin 21. Yüzyılda layık olduğu yere ayakları yere basan, toplumun kabul edeceği ve faydalanacağı projelerle yola çıkıyoruz.

‘HEDEFİ OLMAYANLAR BAŞARILI OLAMAZLAR’

Hedefi olmayan kimse başarılı olamaz. Bizim hedeflerimiz var. Bu yolda bir gelişme kaydedeceğimize inanıyorum. Artık sıra bizde diyorum. Sıranın bize geldiğine inanıyorum. İnananların katsayısı her geçen gün artıyor. Gerek bireysel olarak gerek toplumun çeşitli kesimlerinden vatandaşlar sıranın bize geldiğini ifade ediyorlar.

Bizim yönetim biçimimiz halkla içiçe olacak olan bir yönetim biçimidir. Ben başarıyı burada yakaladım. Hesap verebilen, şeffaf ve halkın sesini duyurabilen sosyal, çevreci, girişimci ve yatırımcı bir belediye düşüncemiz var. Bu yönetimi hep beraber göreceğiz. Biz Tire’de üzerimize düşeni yapacağız. Tire’de irmik var, yağ var şeker var sadece bir helva yapılacak. O helvayı da biz yaparız diye düşünüyorum. Bize inansınlar güvensinler biz bu işi yaparız. İnsanların kalbinde bir yer edinebileceğimize inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi