İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan Tire ve Bayındır’ın çöplerinin vahşi depolandığı Karateke Köyü’ne ait mera alanı büyük bir eyleme sahne oldu. “Tire’de vahşi depolama istemiyoruz” sloganıyla düzenlenen eyleme, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Turgut Gündem, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Maltepe, Tire Kültür Derneği Başkanı Ali Haydar Öztürk, Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘TÜRKİYE’NİN BAŞKA YERİNDE YOK’

Türkiye’nin başka yerlerinde bu gibi mera alanlarında vahşi depolama örneğinin pek bulunmadığını belirten Ak Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli, yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu;

“Değerli basın mensupları,

Geçen hafta Belediye Meclis Grup Başkan Vekilimiz Mustafa Maltepe’nin çağrısı üzerine belediye meclis grubu arkadaşlarımızla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık tesisi olmayan mera alanına çöpleri vahşi depolama sistemiyle depoladığı için burada eylem düzenlemeye karar vermiştik.

Ben öncelikle bu eylemimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu vahşi depolama sistemi Türkiye’nin başka bir yerinde pek yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yine sınıfta kaldığını hep birlikte burada görüyor ve şahit oluyoruz. Burası her şeyden önce bir mera alanıdır. Biz bir an önce bölgeye katı atık tesisi yapılmasını istiyoruz. Burada çöpten dağlar oluşmuş durumda. Yağmur yağdığı zaman hastalık saçan sulara buradaki dereden Karateke Köyümüze ulaşıyor. Bu ayrı bir problemdir.

‘ÇEVRECİ ARKADAŞLARI BURADA GÖREMEDİK’

İlçe Başkanı Selman İçelli, konuşmasının son kısmında ise çevrecilere sitem etti. Bazı vatandaşların çevre adına yapılan her eyleme tam kadro gittiğini, ancak çöplük eylemine katılmadığını ifade eden İçelli, konuşmasının son kısmında şu cümlelere yer verdi;

“Bazı köylerimizde bir takım çevreci arkadaşlar vardı. Şu anda burada da bir çevre faciası yaşanıyor. O çevreci arkadaşları burada da görmek isterdik. Buradaki eylem saatini günler öncesinden duyurmuştuk. Keşke onlar da aramızda olsalardı”

YERALTI SULARI DA TEHLİKEDE

Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç ise, “Yağmur yağdığında buradaki çöp suları derelerden akarak yer altı sularına karışıyor. Daha sonra da bu mikrop yetiştirdiğimiz mahsullere bile olumsuz etki yapıyor. Köylü olarak, hayvancı olarak, üretici olarak bu durumdan son derece rahatsızız. Sadece çöp dökülen yer değil, çöplüğe giden yollar da pislik içine. Keşke bu alanın etrafı en azından bir tel örgü ile çevrilseydi. Bizler Karateke köylüleri olarak yaşanan bu duruma dur demek istiyoruz. Biz artık bu alanda koyunlar otlasın, fidanlar dikilsin istiyoruz. Meramızın eski haline dönmesini istiyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi