Geçtiğimiz hafta Ak Parti Tire İlçe Teşkilatının yapmış olduğu beşinci olağan kongre sonrası oluşan yeni yönetim kuruluna ilk tepki istifası Ak Parti Tire Belediye Meclis üyesi Fatoş Banu Yıldırır Şen'den gelmişti. Şen'in istifasının ardından bugün de Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’ndan şok istifa haberleri geldi.

 

ESKİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLARI İSTİFA ETTİ

Belediye Meclis Üyesi Fatoş Banu Yıldırır Şen'in istifası Ak Parti kanadında soğuk duş etkisi  yaparken bugün sabah saatlerinde üç eski gençlik kolları başkanı ve bir teşkilat başkanı İstifasını İlçe merkezine sundu. Partiye kurulduğu yıllardan bu yana emek veren ve başarılı çalışmaları ile göz dolduran eski başkanlar Hüseyin Önkan, Halis Pazaroğlu, İsmail Badak ve Fatih Şaşmaz kongre sonrası oluşturulan yönetime, tepki olarak istifalarını ilçe merkezine sundu. Tire'de bu istifalarla sarsılan çiçeği burnunda yeni yönetimin ise istifalarla ilgili  ne yapacağı şimdiden merak konusu oldu.

 

ESKİ BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA

İstifalarla ilgili olarak eski Gençlik Kolları Başkanları ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. "Partimizin genelde izlediği politikaları gururla takip etmekteyiz. Ak Parti kurulduğu günden bugüne her kesimi kucaklayan bir parti olmayı başarmıştır. Ancak hiç bir zaman tek bir kişinin tekelinde olmamıştır. Partimizde menfaat ve çıkar ilişkileri hiç bir zaman olmamış ancak yerelde, son yapılan yönetim kurulunda eski partililerin fikri alınmadan yıllarca bu davaya hizmet etmiş bir çok insan saf dışı bırakılarak şeffaflıktan uzaklaşılıp, iş oldu bittiye getirilmek istenmiştir. Geçtiğimiz Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarısızlık gösteren ekip bu yönetimde de iş başındadır. Bu nedenle Partimizin yerelde yanlış yönetimler nedeni ile ilçemizde gün geçtikçe  kan kaybı yaşadığı aşikardır. Bizler de eski yöneticiler olarak bu durumu karşıdan seyretmemiz uygun olmayacağından dolayı, görülen lüzum üzerine partimizden istifa ettiğimizi bildidir, kamu oyuna saygılarımızla arz ederiz."

 

İSTİFALAR DEVAM EDECEK

Öncesinde Belediye Meclis Üyesi, ardından da 4 önemli parti üyesinin istifalarının ardından Ak Parti kulislerinde istifaların devamının geleceği iddia ediliyor.

 







Editör: Haber Merkezi