13 bin 168 üyesi bulunan Tire AK Parti İlçe Teşkilatında 400 delegenin belirlenmesi için seçim yapıldı.
Delege seçimi öncesinde bir konuşma yapan, İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, AK Parti’de yaşanan sürecin ‘Demokrasi Bayramı’ olduğunu ifade etti.

Çeltikcoğlu, “Tire AK Parti teşkilatı olarak mahalle ve köy delegelerimizi belirliyoruz. Hepimizin bildiği gibi 21 Mayıs 2017 de yapılan 3. Olağanüstü Genel Kurulumuz ile birlikte parti üst yönetimimiz değişti. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız olarak göreve başladı. Ve nihayetinde Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun kararı ile partimizin altıncı olağan genel kurul süreci başlamış oldu. Bu süreç, 4 Temmuz 2017’de başladı. İlçemizde kayıtlı 13 bin 168 üyemizin ilanını yaptık. Üyelerimiz geldiler kayıtlarını kontrol ettiler. Bu gün de altıncı olağan genel kurulda görev yapacak 400 delegemizin seçimlerini saat 14.00’te oylamamız başladı 17.00’de bitecek. Bundan sonraki aşama öncelikle genel merkezimiz ilçe kongre tarihimizle ilgili bir karar verecek. Bize bildirilen tarihte ilçemizde 6. Olağan kongremizi yaparak ilçe yönetim kurulumuzu ve diğer organlarımızı yeniden tespit edeceğiz. Süreç şimdilik bu şekilde devam ediyor. İnşallah bu altıncı olağan kongre süreci hem ilçemize hem ülkemize hem de partimize hayırlı olur” dedi.

Ak Parti Tire Teşkilatı’nda yapılan delege seçimine 967 kişi kırsal mahallelerden olmak üzere 891 merkez mahalleden üye katılımı ile toplam bin 858 kişi oy kullandı. Yapılan oylama işlemi sonucunda 400 yeni delege seçildi.

Editör: Haber Merkezi