Ercan Çelik

Ak Parti’de önümüzdeki haftalarda ilçe kongrelerinin yapılması bekleniyor. Ülke çapında Ak Parti teşkilatlarında köklü değişikliklerin beklendiği kongre süreci öncesinde, mevcut Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, tekrar aday olmayacağını belirtmişti. Çeltikcoğlu’nun bu açıklamasının ardından Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’nda gözler, ilçe başkanlığına aday olabilecek muhtemel üyelere ve yöneticilere çevrildi.

İlçe Başkanı Çeltikcoğlu’nun tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından, kulislerde ilk konuşulan yeni ilçe başkanı isimleri arasında, mevcut gençlik kolları başkanı Efdal Gül’ün adı da geçiyordu. Uzun süre Tire Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yapan Gül, görevi süresince pek çok başarıya imza atmış, genç ve azimli bir siyasetçi. Kulislerde, Efdal Gül’ün ilçe başkanlığına hazırlandığı, genel merkez ve il merkezinin de Efdal Gül’ü aday göstereceği söylentileri dolaşırken, bu iddiaları Efdal Gül’ün kendisine sorduk.

Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Gül, sadece “Partimizi temsil etmek hepimiz için büyük bir onurdur. Fakat biz hiçbir zaman makam, mevki için hesaplar yapmadık. Tek arzumuz, tek hedefimiz partimizin başarılı olmasıdır. Partimiz bizim nerede çalışmamızı uygun görürse, biz orada olacağız.” demekle yetindi.

PARTİ İÇİNDE YAKINLAŞMALAR

Son zamanlarda yine kulislerde bu söylentileri destekleyen detaylardan biri de Efdal Gül’ün sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraflar. Facebook üzerinden son zamanlarda yayınlanan fotoğraflarda Efdal Gül’ün, çok sık şekilde Kamil Yaldız, Refik Konur, Sacide Ebeoğlu, Ömer Kaya ve Emin Sefa Kayacan gibi Ak Parti’nin ileri gelen isimleriyle istişarelerde bulunduğu,  aralarında bir yakınlaşma olduğu gözleniyor.

Genel merkezin aday olarak kimi işaret edeceği merakla beklenirken, Efdal Gül’ün de bu konuda açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.

Editör: Haber Merkezi