Ak Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayları İbrahim Turhan ve Emin Sefa Kayacan parti yöneticileriyle birlikte Tire’de çeşitli ziyaretlerde bulundular.

Ergün ÇELİK
Tire’de işadamları ve Tire Süt Kooperatifini ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayları İbrahim Turhan ve Emin Sefa Kayacan girdikleri her ortamda ilgiyle karşılandı.
AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, halkın oyunu asla pazarlık meselesi yapmayacaklarını söyledi. Tire’de, İzmir Milletvekili adayı Emin Sefa Kayacan, İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu ve partililerle birlikte işadamları ile Tire Süt Kooperatifini ziyaret eden Turhan “Tek amacımız var oda halka ve hakka hizmet. Hizmet yaparak oy almayı pazarlık meselesi yapmayız” dedi. Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük’ten kooperatifin yapısı ve süt üreticilerinin başlıca sorunları hakkında bilgi alan Turhan, üretimde ‘her şeyi piyasaya bırakalım’ veya ‘devlet her şeyi planlasın’ şeklinde iki hakim temel görüşün olduğunu ifade etti. “Bu modellerin ikisi de arızalı” diyen Turhan, “doğru olan şudur. Fiyat oluşumu ile arz ve talep kısmının piyasaya bırakılması gerekir. Üretimde verimliliği arttıracak küçük müdahaleler yapılabilir. Kurallı piyasa ekonomisi ise en uygun modeldir. Devlet, tarım, sanayi ve sosyal harcamalara inanılmaz kaynaklar veriyor. Girişimciliği arttıracak, işsizliği aşağıya çekecek ve verimliliği sağlayacak projelere destek verelim. Siyaset kurumu, insanların mutluluğunu sağlayacak araç olmalı. Fiyatları piyasa belirlemeli. İnsanlar kayıtdışılığa ve yolsuzluğa yönelmemeli” şeklinde konuştu. 

“SİYASET ÜSTÜ BİR KURUMUZ”
Tire Süt Kooperatifi’nin, siyaset üstü bir kurum olduğunu, bugüne kadar işine asla siyaseti karıştırmadığını ve bu anlayışla görev yaptığını belirten kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük ise İbrahim Turhan’ın donanımı ile hem ülke hem de bölge açısından şans olduğunu söyledi. Eskiyörük, “Küçük aile işletmeleri göz önüne alındığında dünya çapında önemli bir model yarattık. Türkiye’nin yapısı bozulmadan kooperatifçilik devlet politikası haline getirilmeli. Gıda güvenliği sağlanmalı ve üreticinin pazar sorunu çözülmeli. Tarım politikaları oluşturulmalı. Çözüm ise kooperatifleşmekten geçiyor. Dünya bunu böyle çözdü. Üreticinin, ürünümü ‘acaba satabilir miyim?’ diye endişesi olmamalı. Kırsaldaki sorunları çözmeden İzmir’in sorunlarını çözemeyiz. Köy kooperatifçiliği yerine ilçelerde kooperatifçik yapılmalı ve kooperatiflere makine desteği verilmeli. Ürünün kooperatif eliyle pazarlayanlara prim desteği sağlanmalı. Üretim yerinde yapılarak, verilecek teşvikler de sektörel bazda olmalı” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi