Türkiye’nin birinci gündem maddesi olan, Ağustos ayında yapılacak olan ‘cumhurbaşkanlığı seçimi’ öncesi en hazır ve kendinden emin görünen siyasi parti olan AK Parti’de bu sürecin fazlasıyla önemsendiği açık bir şekilde görülmekte.

 

Cumhurbaşkanı adayını resmi olarak açıklamayan, fakat tüm otoritelerin ve siyasi yorumcuların büyük ihtimalle Başbakan R. Tayyip Erdoğan olacağı yönünde ortak fikir belirttikleri AK Parti’de günler yaklaştıkça ‘cumhurbaşkanlığı hareketliliği’ de il ve ilçe teşkilatlarında görülmeye başlanmakta.

 

Yoğun ve yorucu geçen yerel seçim sürecini iki ay geride bırakan Tire AK Parti teşkilatında da cumhurbaşkanlığı seçimi hareketliliğinin ilk kıvılcımları gençler tarafından çıkarıldı. Geçtiğimiz gün İlçe teşkilatı binasında, Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül liderliğinde bir araya gelen Tireli AK Parti gençleri, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kısa bir eğitim çalışması gerçekleştirdi.

 

Toplantının bir bölümünde eski ilçe başkanı ve son yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Çeltikcoğlu’da gençlerle birlikte oldu. Onlarla bir süre görüş alışverişinde bulunan Çeltikcoğlu, daha sonra gençleri toplantılarında baş başa bıraktı.

Editör: Haber Merkezi