Haber: Dilek Ayvalı

Basın açıklamasını ADD Tire Şubesi Başkanı Murat Özan yaptı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Türkiye Cumhuriyeti büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz liderliğinde, emperyal güçlerin bozguna uğratılmasının sonucu kurulmuştur. Savaş meydanlarında, Mustafa Kemal’in askerlerinden okkalı tokat yiyenler strateji değiştirmişlerdir. Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırma hayallerinden vazgeçmeyenlere önemli bir ayrıntıyı hatırlatırız. Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Atatürkçü Düşünce Derneği emperyal güçlerin yerli işbirlikçiler eliyle uygulamaya koyduğu planların ve uygulayıcılarını bir bir ifşa etmektedir. Bizler inanıyoruz ki bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülke için kurtuluş yoktur. İnsan hakları özgürlükler gibi saygın ve değerli kavramlar kullanılarak yürütülen pek çok operasyonu yaşadık, gördük. Yapılan tüm operasyonlar Atatürk Cumhuriyetini yok etme amaçlı olmuştur. Cumhuriyet kazanımları ve ülkemizin dirliği tarihin en ağır, en sinsi saldırısı altındadır.

ZİYARET, ATATÜRK CUMHURİYETİNE MEYDAN OKUMADIR

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı makamına atanan şahsın, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde Atatürk, Cumhuriyet, vatan, millet ve insanlık düşmanı “Püsküllü’yü resmen ziyaret etmesi, Püsküllü’nün “Şeyhülislam hazretleri hoş geldiniz” sözleriyle karşılaması gelinen vahim noktanın kanıtıdır. Açıkça söylüyoruz ki bu ziyaretin denk getirildiği gün insani ve tesadüfi olmanın ötesinde işaretler barındırmaktadır. Püsküllü’yü ziyaret yapıldığı gün ve yapılış biçimi ile hiç kuşkusuz Atatürk Cumhuriyetine açıkça bir meydan okumadır. Diyanet işleri başkanı burada sadece zavallı bir sözcük ve zavallı bir aracıdan ibarettir. Atatürk devrimine nasıl meydan okuyanlar diyanet işleri başkanını göreve atayan var onu savunanlar ve püsküllüyü koruyanlardır.

TARİH; “GELDİKLERİ GİBİ GİDENLERLE” DOLUDUR

Atatürk Cumhuriyeti’nin başına “püsküllü bela” olanlar, elbette demokrasinin de gereği olarak tarihteki yerlerini alacaklardır. Tarih; “geldikleri gibi gidenlerle” doludur. Unutulmamalıdır ki tarih, gerçek hüküm vericidir. Atatürk Cumhuriyeti ile kavgalı zihniyet, Osmanlıcılık hayalini açığa vurmuştur. Yeni Osmanlıcılık hevesiyle, bölgesel sorunları alevlendirenler ülkemizin geleceğini tehdit eden uygulamalarını da sürdürmektedir. Osmanlı Devleti’nin sonunu hazırlayan gerici eğitim sistemi, bugün siyasi iktidarın öncelikli projesidir. Okullarımız; laik, karma ve bilimsel eğitim anlayışından kopartılarak medreseye dönüştürülmektedir.

ÜLKE YÖNETİMİNE MÜDAHİL OLALIM

Ey siyasiler; iktidardakiler ve muhalefettekiler; bugüne kadar, oy uğruna göz yumduğunuz yanlışlıklara artık dur deyin, izin vermeyin, kötü gidişe ortak olmayın. Unutmayınız ki laikliğin yok olması ve bilimsel eğitimin ortadan kaldırılması bir gün sizleri de sarsacak, tarih sahnesinden silinmenize neden olacaktır.  Laikliğin zedelenmesi siyasi çoğulculuğu ve demokrasiyi bitirecektir. Sevgili Yurttaşlarımız; gelin hep birlikte demokratik haklarımızı kullanalım; kendi seçim çevrelerimizden başlayarak oy verdiğimiz ya da vermediğimiz bütün siyasileri yakın takibe alalım; baskı unsuru olalım, doğruyu yaptıralım. Aklın ve bilimin gereğini yerine getirelim. Ülke yönetimine müdahil olalım.

ADD olarak, ulusal ve yerel bazda “siyaseti izleme platformu” oluşturarak; Atatürkçü Düşünce’nin ışığından siyasilerin de yararlanmasını sağlayacağız. Ümit etmekteyiz ki böylece, yanlışlıklara geçit verilmeyecek; vekiller kendilerini seçenleri dinleyerek, Atatürk kazanımlarına yüreklice sahip çıkabileceklerdir… Başka çare yoktur.”

Editör: Haber Merkezi