Büyük Birlik Partisi Tire İlçe Teşkilatı, 7 yıl önce şaibeli bir helikopter kazasında ölen partilerinin kurucusu ve lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıl dönümü vesilesi bir basın açıklaması yayınladı. İlçe Başkanı Erkan Etçi tarafından yapılan açıklamada, Yazıcıoğlu’nun yarattığı boşluğun bir türlü dolmadığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca bunun bir saldırı olduğu ve küresel emperyalist güçlerce gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada şunlar dile getirildi.

 

“ONSUZ GEÇEN YEDİ YIL”

“Türk-İslâm dünyasının lideri Muhsin Başkanımız aramızdan ayrılalı tam yedi yıl oldu. Koskoca yedi yıl. Onsuz geçen yedi yıl. Acısı, sızısı hiç dinmedi. Özlemimiz her geçen gün artıyor. Devletimizin ve milletimizin Ona olan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Ülke olarak, coğrafya olarak yaşadığımız tabloyu görünce, yedi yıl içinde nelerin değiştiğini, kimlerin bölgede tehdit haline geldiğini ve dengelerin hızlıca nasıl değiştiğini görmek hiç zor değil.

Demek ki, sınırların değiştirilmeye çalışıldığı ve milletin birliğine kastedildiği günümüzde ‘Muhsin Başkanımız’ gibi yiğit bir liderin varlığı birçok unsuru rahatsız etmişti. Küresel güçlerle işbirliği yapmayan ve Türk-İslâm medeniyetinin birliğinin kurulması mücadelesini veren bir dava adamının kimleri rahatsız ettiğini ‘Alperenler’ olarak bilmekteyiz.Yedi yıl önce yine, vatan yolunda, Peygamber yolunda, Allah yolunda çıktığı bir seferde şehit düşmüştü. Aslında bir bayrak yere düşmüştü, düşürülmüştü!

Bize düşen onun yolunda gitmek, onun davasına sahip çıkmak, onun ülkü ve ideallerini gerçekleştirmektir. Yalnızlaştırılmaya çalışsak ta, şehadet sürecini takip etmek, ona ve davasına sadakat göstermektir. Tıpkı onun gibi; haksız bir davada milyonlarla yürümek yerine, haklı bir davada tek yürümektir. Alperence yürümektir. Bir ölür bin diriliriz diyebilmektir.Bu vesile ile 28 Mart 2016 Pazartesi günü öğle namazına müteakip şehrimiz müftülük camisinde şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerimiz için mevlüdi şerif okutulup lokma döktürülecektir tüm halkımızı davet eder saygılarımı sunarım.”  

Editör: Haber Merkezi