Utanıyorum , şehidim . Ben yerken , içerken senin annen ağlar baban sızlanırken, . İsteyerek de istemeyerek de gülmekten utanıyorum. 
Vatan , bayrak  , toprak  , namus uğruna şehit olurken  bu vatanın yönetemeyenlerin yönetileni olmaktan utanıyorum.
Vatanı soyup soğana çevirenler , refah seviyede iken iki liralık  tavuk döner ile karnına doyurmak isteyenlerin desteklerinden utanıyorum. 
Hakkı olmayan yerlerde olanların durumundan utanıyorum.
40-43 derece arazide günlerce banyo yapmadan teçhizatıyla görev yapan asker arkadaşlarının yüzüne bakmaya utanıyorum.
 Şehirlerde bombalar patlar iken , insanlar ölürken deniz kenarında sefa yapanların milliyetçi söylemlerinden utanıyorum. 
Milyon dolarlarla haksız kazanç elde edenlerin yanında 290.- TL engelli maaşıyla geçinen şehit dedesinin şükür etmesinden utanıyorum.
Yalanla dolanla ülkeye yönetenlerden utanıyorum. Bütün serveti bir halka iken , milyar dolarlara sahip olanlardan utanıyorum.
Milyon dolarlar makam aracı alıp , bir hırka bir hasır ile de geçinilir diyenlerden utanıyorum. Hesapsızca devlet bütçesinden harcamaların hesabına sormayan , askerime bir çelik yelek bile almayanlardan utanıyorum.
Elektrikli perdeler lüks makamda mobilyalarla görev yaparken askerime  çelik yelek almaya düşünenlerden utanıyorum.
Sen şehit olmadan evvel , askere gideceğim diye davulla , zurnayla  güle güle giderken , bazılarının  sağlıklıyken bile çürük raporu alıp vatanı soymaya devam edenlerden utanıyorum. O raporu verenlerden utanıyorum. Evlatlarımıza feda etmeye hazırız derken senden bahsedenlerden utanıyorum.

1980 den beri 50000 ne geçen can verdik. Hala bunlardan nemalananlardan utanıyorum. Şehidim. " AFFET OĞLUM  18000 TL YOKTU " DİYEN ANANDAN UTANMIYORUM AMA ŞEHİDİM.
Verdiğimiz vergilerin haksız kazanç sağlayanların eline geçip milyoner olanlardan utanıyorum. " Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır " diyerek haksız kazanç elde edenlerden , onların meclise girmesinden utanıyorum.
Senin hiç uğruna şehit olmanı , sonrada vatan sağ olsun diye slogan atıp  iki gün sonra halay çekenlerden utanıyorum.

İmza ile vatana satanlardan , Yurt sevenlerin zindanlara atanlardan , haksız karar verenlerden utanıyorum.

Dedim ya şehidim , çürük raporu verenler vicdansızlıklarından utanıyorum. 18000 lira ile şehit olmaktan kurtulanlardan utanıyorum. Senin annen feryat ederken , şehit sayısına anket yapanlardan utanıyorum. Şehidim .
Şehidim senin tabutuna sandık karikatürleri ile alay eden , Müslüman sıfatlı riyakar basından utanıyorum. Onları oy sandığı gibi gören hainlerin ülkemde olmasından utanıyorum. 
Gazi torunu olarak  elim kolum bağlı ,  banka borçlarına boğulup , geçim derdinden seni düşünemediğimden utanıyorum.

Peş peşe senin şehit tabuların geliyorsa , yiğidim senin suçun  değil senin şehit olmanı sebep olan gafletlilerden utanıyorum. o delalete düşenlerden utanıyorum. Oy uğruna sınır kapılarına açanlardan utanıyorum şehidim. Vicdansız yöneticilerin seni şehit etmelerinde elimden gelen olmadığından utanıyorum. Vatan , Millet , Sakarya histerisine kapılıp sana neyin uğruna kimin uğruna feda etmelerinden utanıyorum. 
Orta doğuda TIR lar dolusu silahlandıranlardan ,İran da sandıklar dolusu altınlardan , İsviçre'de kasalar dolusu Euro'lardan.

Millet KPS sınavı için ter dökerken , özel üniversiteden alınan diplomalarla özel atama yapıp kısa sürede Genel Müdür olanlar ile onları atayanların ülkemde olmasından utanıyorum.
Ülkemde mezar dolusu gençlerden , cezaevinde dolan aydınlara çare olamadığımı utanıyorum. 14 günde 11 şehit verip tepki vermeyen  bizlerden utanıyorum. Kimileri kutsal bayrağıma , kimileri Cumhuriyeti kuran Özgürlüğüme vesile olan Cennet vatanıma 7 düvelden kurtaran  kendi için bir  taş bile sahip olmayan ATATÜRK 'üme düşman olanlara karşı duramadığımdan utanıyorum.

Fransa'da saldırıda 12 kişi ölüp Dünya liderleri Paris'e akın ederken. Seni feda edenler Tatile çıkıp , yan gelip yatarak , Yasamada uyuyarak Maaş zamlarına parmak kaldıranlardan utanıyorum.
Şehidim senin hiç bir cenazeni katılmayarak , iş adamının aile cenazesinde görkemli katılım yapanlardan utanıyorum.
Artık analar ağlamıyor diyorlardı halbuki feryat ediyor şehidim onlardan utanıyorum. Şehidim sen şehit ailen acı içindeyken  keyif yemeklerinde ki yöneticilerimden utanıyorum. Evlat acısına son vermek için yürüyelim dediğimizde biber gazlarına coplara maruz kalıp engellenmemden direnemediğimden utanıyorum.

ŞEHİDİM . Gençtin , sevme ve sevilme yaşındaydın  belki okuma olanağı bulamadın , belki de okutulmadın. Cepheye koştun kınalı kuzu oldun şehidim. Aziz canını bizler için verdin. Başınız dik alnınız açık olsun dedin göz kırpmadın koştun  lanet olsun teröre karşı. 

Şanlı bayrağıma semadan indirmesinler dedin. Ama askerimin  başına çuval geçirdiler ve yöneticiyiz dediler onların varlığından utanıyorum.
Ben sana bir şey verememekten sana şehit edenlerden hesap soramamaktan utanıyorum.

"SEVDALIYIZ BU VATANA _ ÖFKELİYİM  VATANA SATANI_ BU VATAN BİZİM  diyen Nazım'a katılıyorum diyerek elim kolumun bağlanmasından utanıyorum.
ASSALARDA , ATSALARDA , HAPSETSELERDE TÜM VARLIĞIMIZA ALSALARDA , SEVDALIYIM BU ANADOLUMA , SEVDALIYIM VATANIMA , ÖFKELİYİM ONU SATANA  , ÖFKELİYİM ŞEHİDİM SANA KULLANANA. SANA TEPKİSİZLERDEN UTANIYORUM AMA SÖZ VERİYORUM ŞEHİDİM GÜN GELECEK HESAP SORULACAK ,  BELKİ BENDE ÖLDÜRÜLEÇEĞİM AMA , BU VATAN HEP VAR OLACAK ŞEHİDİM. SABRI TAŞACAK EGENİN EFELENMESİNDE UTANMAYACAĞIM ŞEHİDİM. RUHUN ŞAD OLSUN.


SÜLEYMAN ÖVÜL - ABALI ZEYBEK EFE