Seçimin herkes için ayrı bir önemi, ayrı ayrı değeri ve değerlendirmesi muhakkak vardır. Ancak ben seçimi bu haftaki yazımda biraz farklı değerlendireceğim. İlçe Seçim Kurulu’nun bu işi tam manasıyla beceremediğinden başlayarak biraz geçmişten, biraz köylerimizden biraz da 12 Haziranda şehir merkezinden bahsedeceğim.

Seçimlerde tüm bir millet kendi temsilcisini seçer, kendisini temsil etmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderir. Tabi temsil makamında bulunan Millet Vekillerimiz de bu işleri bedavaya yapmazlar. Bir maaşları, bir harcırahları vardır. İki yıl gibi bir sürede de emekliliği hak ederler. Doğaldır, yaptıkları iş belki de çok zordur. Hiç Milletvekili olmadığım için zorluğunu, kolaylığını maaşlarını pek bilmem ayrıca benim için pek önemi de yoktur.
Milletin Vekilini seçtiği Seçim günlerinde köylerimiz misafirperver olduğundan dolayı oralarda sandıklara görevlendirilen görevlilerin aç kalmaları pek mümkün değildir. Ancak şehir merkezinde görev yapan sandık görevlilerinin öğlen yemeklerini bu güne kadar partililer kendi görevlilerine, İlçe Seçim Kurulu Kendi görevlilerine dağıtırdı. Her ne kadar partililerinki zamanında, İlçe Seçim Kurulununki geç gelse de sonuçta Sandıklarda görevli olan herkes yemeğini yerdi. Çünkü Sabah 07:00’ den akşam 19:00’ a kadar kimse aç bırakılmazdı.
Ancak 12 Haziran 2011 seçimlerinde İlçe Seçim Kurulu sandıklara görevlendirdiği Sandık başkanları ve Memur üyelerini tam 12 saat boyunca aç bıraktı.
Siyasi partilere bunca seçim yardımı yapan devlet acaba İlçe Seçim Kurullarına para yollamayı unuttu mu? Seçimden dört gün önce İlçe Seçim Kurulunca Seha Gidel Kültür salonunda yapılan eğitim toplantısında sandıklarda görevli olan sandık başkanı ve memur üyelere bu seçimlerde yemek dağıtılmayacağı söylenebilir kendilerinin tedbir almaları sağlanabilirdi. Acaba İlçe Seçim Kurulu bunu da mı söylemeyi unuttu? Eğer öyleyse bunca unutkanlıkla acaba sayım dökümü yapılmadan bir köşede unutulan bir çuval oy pusulası var mıdır diye insanın endişelenmemesi mümkün değil.
Neyse arkadaşlar seçimler kazasız belasız atlatıldı, küçük bir ayrıntıyla Tirede akşama kadar 484 insan evladı aç bırakılarak.

Hoşça kalın Sağlıcakla kalın….