Değerli okurlar. 28 Ağustos 2011 nasıl bir milatsa 10 Ağustos 2014 TC için yeni bir dönüm noktası. Gül’ün cumhurbaşkanı seçildiği gün ordu ve hukuk yok olmaya doğru adım attı. Önümüzde bunu tersine çevirebilecek bir fırsat var. Bu seçim kimi seçeceğimiz değil, kimi göndereceğimiz seçim olacak. Onun için oy kullanmak çok önemli. Cumhuriyetimiz var oluş-yok oluş çizgisinde. Bir kez daha şapkamızı önümüze koyup mantıklı karar vermek için düşünelim. Bundan sonra ağlamanın, sızlanmanın yararı yok. Pireye kızıp yorganı yakmanın ötesinde büyük sorumluluk üstleneceğimiz bir seçim.

Küresel güçler dünyayı yeniden paylaşıyor. Belki de 3. dünya Savaşı’nın eşiğindeyiz. Bu güçler yüz yıl önce uygulayamadıkları planlarını(Sevr’de Doğu Anadolu’da Ermenistan ve Kürdistan kurma) gerçekleştirmeye çalışıyorlar. BOP Projesinin eş başkanlığını üstlenenler cumhurbaşkanlığını da ele geçirirse bu son kalenin de düştüğü anlamına gelir. Ekranlarda görüyoruz. T.C.’ye düşman, Atatürk’e, bayrağa, vatandaşa hakaret eden, halkına yumruk atan ilk başbakan olarak geçen biri şimdi hepsine birden sarıldı. Ülke çatışma ortamına sürüklenmekte. Bölgede yaşanan iç savaş ülkemize de yayılabilir.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması her şeyin sonu değil. Bu ülkede umut hiçbir zaman tükenmez. Mücadele Atamızın “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.” dediği gibi sürecektir. Cumhuriyet yıkılmaz, M. Kemaller ölmez. Ancak bir yanda Türk dememek için Atatürk adını ağzına almayan, Türk Silahlı Kuvvetleri yerine TSK demeyi tercih eden, cumhuriyetin kurucularına içten içe kin besleyen, kavgacı, iftiracı, sürekli yalan söyleyen, toplumu bölen, devletin tüm olanaklarını kullanarak kampanya başlatan bir cumhurbaşkanı adayı var. Öte yanda duruşu ve konuşması ile beyefendi, hakkında açılmış tek bir soruşturma olmayan, toplumsal değerler üzerinden birleştirici bir aday ortada. Geçmişte tutucu, AKP’ye oy atmış olabilir. Ben bundan sonra yapacaklarına bakarım. Söylemleri bana mantıklı geliyor. İyi bir hatip olmayabilir. İyi hatip olup ülkeyi soyup soğana çevirenden daha iyidir.

CHP’li, MHP’li, AKP’li ve diğer partili sevgili okurlar, oy kullanım konusunda iyi düşünün. Seçimlerin adil yapılmadığı bir gerçek. Biri devletin tüm olanaklarını, örtülü ödeneğini kullanıp seçime hazırlanıyor. Diğer adaylar ise kendi olanakları ile. Buna bir de keyfini bozmamak için tatilden dönmeyen, gösterilen adaya kızıp sandık başına gitmeyen seçmen eklenince Erdoğan seçilirse olacakları düşünün. Sandığa iki eliniz kanda da olsa gidin. Bu arada oy oranlarının genel seçmene göre değil, sandığa katılan sayıya göre yapılacağını unutmayın.

Öncelikle tüm partiler aday konusunda birleşiyorsa bir kaygı var demektir. Kendi adayını çıkarma tartışmaları bitmiştir. Ya İhsanoğlu, ya Tayyip seçilecek. Tayyip’in seçilmesi içinize sinecekse sözüm yok, oy kullanmayın. Aslında seçim 1. turda bitmeli ve cumhurbaşkanı seçilmeli. 2. tura kalırsa verilecek tavizlerle BDP Erdoğan’ı destekleyecek. Burada HDP’nin tutumu önemli. Ayrıca adam Cumhurbaşkanı olursam tarafsız değil, partili cumhurbaşkanı olacağım, diye bas bas bağırıyor. Abdullah Gül de partili cumhurbaşkanı idi, ama böyle açıkça söylemiyordu.

 “Hangisi çalmadı ki?” diyorsunuz. Demek ki siz de siyasete girseniz çalacaksınız. Oysa Atatürk, baba-oğul İnönüler, Ecevit, Sezer de devletin zirvesinde görev yaptı? Hangisinin adı yolsuzluğa karıştı? Önceki yazılarımda bu değerli devlet adamlarının devletin parasını harcamakta ne kadar titiz olduklarının örneklerini verdim(Bkz “Geçmişte Memleketimizden Devlet Adamı Manzaraları”.

Bunlar halkı iyice aptal, cahil yerine koymaya başladı. Geçirdiği beyin kanaması sonrası 20 gün yoğun bakımda kalan Rize İyidere Belediye Başkanı, öbür tarafa gidip geldiğini iddia edip "Oradakiler oyu Erdoğan'a atın, dedi" diyor. Doçent olmuş bir zat “Peygamberimiz bir hadisinde iki binli yıllarda Tayyip adında bir İslam güneşi doğacağını buyurmuş” diye tweet atıyor. Saçmalamaya başladılar iyice. Benim inanışımda Allah’tan başka hiç kimse Allah’ın vasıflarını üzerinde taşımaz. Hz Muhammed son peygamberdir. Allah’tan başka kimseye secde edilmez, şükür namazı kılınmaz. Allah inancı olan bir kadın başbakan isterse kocamı bile boşarım, demez(kocası bu sözüne ne dedi, acaba?)

Erdoğan seçilirse neler olacak? Hemen erken seçime gidilecek. 370 milletvekili çıkarılıp anayasa değiştirilecek, başkanlık sistemi getirilecek. Güneydoğu elden çıkacak. Öcalan hapisten çıkacak(Mart 2015 tarihi bile veriliyor). Şimdiden açıkça belirtilen “Bağımsız devletimizi kuracağız.” sözlerine göz yumulacak. Federasyon mu oluşacak,  yoksa bir devlet mi kurulacak, bunu zaman gösterecek.

İlk gün­ler­de bü­yük tep­ki alan Ek­me­led­din Be­y ta­nındık­ça bu tep­ki­le­rin azal­dı­ğı ve ye­ri­ni sem­pa­ti­ye bı­rak­tı­ğı gö­rü­lü­yor. “Biz san­dı­ğa bi­le git­me­ye­ce­ği­z” di­yen­ler kararlarını değiştirmiş durumda. San­dı­ğa git­me­mek Tay­yi­p’­i des­tek­le­mek de­mek­tir. Se­çi­me ka­tıl­ım ora­nı dü­şük olur­sa Tay­yip ilk tur­da % 50’yi ge­çip ka­za­na­bi­lir. 10 Ağus­tos gü­nü mut­la­ka san­dı­ğa gi­dip, oy ora­nı­nın yük­sek ol­ma­sı­nı ve se­çi­min 2. tu­ra kal­ma­sı­nı sağ­la­ma­lı­yız. Bana göre 24 Ağus­to­s’­ta­ki 2.tur­da, Ek­meleddin Be­y’­in şan­sı çok artar. Ak­lın yo­lu bir­dir. Lütfen Atamıza, bayrağımıza, vatanımıza, Cumhuriyetimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için sandığa gidelim. Saygılarımla hoşça kalın.