Değerli okurlarımız, gün geçmiyor ki yazımızın başlığını gazete manşetlerinde, ana haber bültenlerinde görmeyelim. Hele de son günlerde bu olayların iyice artması provakatif bir hareketi tanımlıyor. Peki bu konuya genel olarak baktığımızda neden bu tip olaylar yaşanıyor? Hasta ne istiyor?  Sağlıkçı ne yapıyor?

       Geçenler de maalesef bir doktor öldürüldü. 85 yaşında ameliyat ettiği hastası ameliyattan 1 ay sonra öldü diye. Neyin vekili olduğu belli olan şahıs Van da bir doktora saldırarak darp ediyor. Daha geçen gün Karabağlar 112 istasyonunu bir serseri, döner bıçağıyla basıp ekip arkadaşlarımıza saldırıyor. Ve bunlar gibi onlarcası….

       Bazı vatandaşların bu haberleri duyunca ‘Oh olsun,iyi olmuş’ diye  yorumlar yapması da kanımızı dondurmaktadır. Bize neler oluyor arkadaşlar. Çanakkale’de yaralanan düşmanı sırtında taşıyarak onu tedavi eden ecdadın torunları nasıl oluyor da kendisini tedavi eden, kendisi için acil yardıma koşan sağlıkçısına saldırıyor. Bu ne şiddettir.

      Evet mutlaka bizlerinde hataları oluyordur. Her insan hata yapar. Vatandaşın da bize karşı hataları oluyor. O zaman hastayı bırakalım karşılıklı olarak birbirimize saldıralım. Yapılan hataların karşılığı ŞİDDET DEĞİL arkadaşlar. Hele hele bu sağlık personeline yapılan şiddetse hazmedilemez.

      Ben hem vatandaşımızı hem de meslektaşlarımızı aklı selim ile hareket ederek saygı ve hoşgörüye davet ediyorum. Bizler kötü bir şey yapmıyoruz, insanların yaralarını sarıyor, onlara yardım elimizi uzatıyoruz. Ve uzatılan bu ele karşı yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Yazımın başında da söylediğim gibi bu provakatif bir hareket ve diğer provakatif eylemler gibi başarısızlıkla sonuçlanacak. Hiç kimse vatandaş ile sağlık personelinin arasını bozamayacak.

Saygılarımla, sağlıklı günler dilerim.