İlçe Sağlık Müdürlüğünce, Alzheimer, demans, depresyon, yaşlılık döneminde fiziksel aktivite, beslenme ve yaşlılarda düşmenin ve ev kazalarının önlenmesi konularına ilişkin toplumsal bilinci artırmak için geniş kapsamlı bir çalışmaya imza atıldı.

Projeye öncelikle İzmir il sağlık müdürlüğünce hazırlanmış afiş ve broşürler Rasih Kirazoğlu İlkokulu öğrencilerine dağıtıldı. Öğrencilerde farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen çalışmalarla Sağlıklı yaşlanmanın sürdürülebilirliği yalnızca tanı ve tedavi hizmetlerinin uygun ve etkili sunumuyla olamayacağı anlatıldı. Bireylerin bağımlılık yapıcı maddelerden korunması, düzenli ve sağlıklı beslenmesi, uygun fiziksel egzersiz ve spor aktivitelerinde bulunması, yaşlıların ve aile bireylerinin sağlıklı yaşlanması konusu üzerinde duruldu.

Öğrenciler Yaşlıları evlerinde ziyaret etti
 
 Rasih Kirazoğlu İlkokulu 2-3-4. Sınıf öğrencilerine sağlıklı yaşlanma ve yaşlılara saygı konularında yapılan bilgilendirme çalışmalarının ardından öğrenciler gruplar halinde yaşlıları evlerinde ziyaret ettiler. Ellerinde hediyelerle yaşlılara gerçekleştirilen ziyaretler renkli görüntülere sahne oldu. Büyüklerine merak ettikleri soruları sorma imkanı bulan öğrencilerin heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi.
 

Editör: Haber Merkezi