İzmir’in Tire ilçesinde, esnaf emeklisi Murat Efe (59), şeker hastalığı yüzünden böbrekleri iflas eden 34 yaşındaki oğlu Duran Efe’ye böbreklerinden birini bağışlayarak, ikinci hayatı hediye etti. Berberlik mesleği ile uğraşan evli ve çocuk babası Duran Efe, yaklaşık 7-8 ay önce bazı sağlık sorunları yaşamaya başladı. Tire Devlet Hastanesi’nde başlayan ve İzmir’de çeşitli hastanelerde devam eden süreç sonunda genç esnafa şeker hastalığı yüzünden böbrek yetmezliği tanısı koyuldu. Şekeri düşürecek tedaviler uygulansa da doktorlar “böbrek nakli şart” dediler.  


HALA VE BABASI GÖNÜLLÜ OLDU
İki buçuk ay süresince diyalize giren Duran’ın ailesi genç adama uygun bir böbrek bulmak için seferberlik ilan etti.  İlk harekete geçen isim halası Sabiha hanım oldu. Yeğenini canından çok seven hala, “Böbreğimin birini seve seve veririm” dedi. Doku uygun bulunsa da ortaya çıkan bazı sağlık sorunları nedeniyle hala Sabiha hanım çok istediği halde bağışçı olamadı. Tam umutlar yıkılmışken, bu kez Duran Efe’nin “efe yürekli” babası Murat Efe “Eğer, doku uygun bulunursa oğluma böbreğimi ben vermek istiyorum” dedi. Yapılan tetkiklerde babanın böbreğinin oğluyla uyum sağladığı anlaşıldı. Aile, en hızlı naklin İstanbul İstinye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldığını belirledi. 1 hafta içinde babadan oğla nakil gerçekleşti.  Baba 3 gün oğlu ise 16 gün içinde hastaneden taburcu edildi.


SÜPER BABA
Oğlunun, sağlık açısından dış etkenlerden korunması gerektiği için bir süre daha kimseyle görüştürülmediğini ifade eden baba Murat Efe, “Şu anda ikimizde hiçbir sorun yaşamıyoruz. O benim canımdan bir parça. Ailesiyle birlikte mutlu ve sağlıklı yaşam sürmesini istiyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi