Sağlık Bakanlığınca ‘‘Ulaşılacak her yere ulaşma’’ sloganıyla Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Sağlıklı Yaşam Araçları Projesi ilçemizde 22 Ekim 2018 Pazartesi ile 26 Ekim 2018 Cuma günü arasında önceden belirlenmiş muhtelif noktalarda hizmet verecek.
İki yıldır başarıyla uygulanan proje kapsamında Türkiye'nin her yerine giden Sağlıklı Yaşam Araçları 3 milyon kilometreden fazla yol kat edip, 10 milyondan fazla kişiye tek tek ulaşmayı başardı.

TİRE’DE SAĞLIKLI YAŞAM BİLİNCİ
Sağlıklı yaşam aracı bireylerin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık yaratıp kontrol yeteneklerini artırma çalışmaları yapacak. Ayrıca sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturma, halk sağlığını koruma ve geliştirme, hastalık risklerini azaltmak amacıyla da hizmet verecek. Projenin Türkiye genelinde elde ettiği başarının sonucu olarak ilçemizdeki faaliyetleri ile halkımıza katkı sağlaması hedefleniyor. Sağlıklı Yaşam Araçları projesinde 150 araç 81 ilde hizmet verirken, teknolojik donanımlı mobil sağlık araçları Türkiye'nin her köşesine ulaşmak ve sağlık bilincini oluşturmak için yoğun çaba harcıyor.

MOBİL SAĞLIKLI YAŞAM ARAÇLARI TAM DONANIMLI
Araçta Sağlık Bakanlığı proje konseptine uygun dış tasarımının yanı sıra, araçlarda bulunan dokunmatik bilgi ekranı, açılır kapanır sahne platform sistemi bulunuyor. 24 Saat internet bağlantısı, televizyon, ses sistemi ve DVD oynatıcı gibi donanımlar sayesinde teknolojiden de faydalanılarak mobil hizmet olarak vatandaşa her türlü konforu sunuyor. Sağlıklı yaşam araçlarındaki tam donanıma ek olarak bilgilendirici pek çok materyal halka dağıtılacak.

İLK BULUŞMA NOKTASI DEREKAHVE’DE
Projeye dahil olan tüm araçlarda, deneyimli sağlık personeli haftada 45 saat hizmet verirken araçlar okullara, pazar alanlarına, AVM’lere, şehir merkezlerine ve hatta yaz aylarında plajlara konumlanıyor. Mobil Sağlıklı Yaşam Aracı ilçemizde vatandaşla ilk buluşmasını 22 Ekim 2018 Pazartesi günü Derekahve’de yapacak. Saat: 09:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet verecek araç sırasıyla 23 Ekim 2018 Salı günü 3 Nolu Sağlık Ocağı İZSU önü, 24 ve 25 Ekim 2018 Çarşamba ve Perşembe günü Tire Devlet Hastanesinde olacak. 26 Ekim 2018 Cuma günü 1 No’lu Sağlık ocağında çalışmalarını tamamlayarak ilçemizden ayrılacak.

TOPRAK ‘‘SAĞLIKLI YAŞAM ARACINI MUTLAKA ZİYARET EDİN’’

Konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak vatandaşları duyurulan günlerde Sağlık Yaşam Aracını ziyaret etmeye çağırdı. Toprak, personelin vatandaşlara ağız ve diş sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, depresyon, diyabet, fiziksel aktivite, hepatit, ishal, kalın bağırsak ve meme kanseri, KOAH, obezite, obeziteden korunma, fiziksel aktivitenin önemi gibi konularda yardımcı olacaklarını belirtti. Ayrıca tam donanımlı bu araçta, organ bağışı, sağlıklı beslenme konusunda eğitim desteği verileceğini ve çeşitli bilgilendirici materyaller dağıtacağını da sözlerine ekledi.
 

Editör: Haber Merkezi