Tire’de kliniği bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Ramazan Soylar, sürdürdüğü sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Kliniğinden çıkan Soylar, çocukları ve vatandaşı bilgilendirmek için gönüllü eğitimlere başladı. Proje kapsamında önceki gün Kireli Köyü Ahmet Taner Kışlalı İlkokulu’na giden Soylar, burada Anasınıfı ve İlkokul öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere “El yıkama ve Sağlıklı Beslenme” eğitimi veren Soylar, aynı zamanda öğrenci velilerine de “Mutlu Çocuk Yetiştirme Sanatı” isimli halk eğitimi verdi.

Projeyle ile ilgili konuşan Soylar, eğitimlere katılımın yüksek olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Soylar, açıklamalarının devamını şu cümlelerle sürdürdü;

“Kireli Köyü’nde gerçekleştirdiğimiz eğitimlere katılım oldukça yüksekti. Katılımcılar çoğunlukla babalardı ve bu beni hem şaşırttı hem de çok mutlu etti. Çünkü toplumumuzda çocuk bakımında annelerimiz her zaman ön planda olmuştur. Hele ki ataerkil yetiştirme şekli olan köylerimizde bunu daha da belirgin şekilde görmekteyiz. Anneler, babalar ve öğretmenlerimizle karşılıklı sohbet havası içinde verimli bir eğitim gerçekleştirdik. Diğer köylerimizde de bu eğitimlerin devamını yapacağız Kireli Ahmet Taner Kışlalı Okulu Okulumuz Müdürü Güven Çıbıkçı hocama ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Ruh sağlığı yerinde olan mutlu çocuklar yetiştirmek kaliteli, başarılı ve güçlü toplum için şarttır. Bu vesileyle hep beraber "Mutlu Çocuklar, Sağlıklı Yarınlar" yetiştirmek dileğiyle. Sevgiyle kalın.”

Editör: Haber Merkezi