Artık gazeteler sağlık ile ilgili haberlerini üçüncü sayfadan verir oldular. Çünkü sağlığın verimliliğinden ziyade sağlıkta şiddet ön plana çıkmış durumda maalesef. Hal böyle olunca sağlık hizmeti alan vatandaşımız gazeteleri habersiz bırakmıyorlar eksik olmasınlar!

     Ve bu durum öyle bir alışıla gelmişliği beraberinde getirdi ki insanımız aldığı hizmetin mazide nasıl alamadığı hizmet olduğunu unutuverdi. SSK hastanelerinin ilaç kuyruklarında günlerini geçirirken, gittiği poliklinikte sıra bulamadan geri dönerken, ilacın ikisini alıp diğer ikisini bulamazken, ambulans bulamazken, bulduğu ambulansa verecek mazot parası bulamazken, şiddete başvurmayan bizim insanımız ise ben merak ediyorum, şuan istediği doktoru seçerken, online randevu alıp sıra beklemeden saygı görerek muayene olan, kısa sürede ücretsiz olarak ambulans hizmeti alan, helikopter ve uçak ambulanslardan yararlanan  ve üstüne bir de şiddete başvuran insanlar kimin insanı?

     Geçenler de tam 3 dk. içinde ulaştığımız bir trafik kazasında kazazede yakınları, ambulansı daha olay yerine yanaşırken yumrukladılar. Herkes onları ayıpladı. Biz tabii ki işimizi bırakıp onunla kavga edecek değildik. Onun seviyesine inmek niyetinde de değildik. Sadece üzüldük. Ne kadar gergin olursan ol ben senin yakınına yardım etmek için çeşitli riskler alarak oraya yetişiyorsam sen bana saygı duymak zorundasın. Duymaz isen o senin seviyesizliğindir. Biz her şartta işimizi yapmaya baş koymuşuz bir kere. Sen bizi yıldıramazsın.

    Yine geçenlerde acil servis önünde sıra bekleyen iki sözde acil hastanın diyaloğuna şahit oldum. Bir tanesi “Abi insanlar bunları boşuna dövmüyor şuraya bak acil geldik bekletiyorlar bizi” diyor. Acil gelmiş ama maşallah dövüşecek dinçlikte!! Diğeri de onu gazlıyor aklı sıra “Sorma yaa iyice çivisi çıktı bu işin ben dalacam az daha beklersem” diyor. Ben inanıyorum ki bu densizler geçmişte yukarıda bahsettiğim sıkıntıları çekmemişler.

    Artık o işler öyle basit değil. Kendinize gelin. Hastaneler sizin kavga edeceğiniz ringler değil, şifa bulacağınız, muhtaç olduğunuz kurumlardır. Sağlık çalışanları insanların sağlığı için canla başla gerek hastanelerde, gerek sokaklarda (112 ekipleri) çalışmaktadır. Kimse bizlerin iyi niyetini su istimal etmesin. Hizmetten memnun olmayan açsın interneti 2002 öncesi sağlık rezaletlerini araştırsın.


Saygılarımla.