2007 Yılından bu yana çalışan kesim adına mücadelesini sürdürdüğümüz promosyon işi İlçemizde yine bir fiyasko haline dönüştü. 2007 Yılında 2007/21 sayılı genelgenin yanlışlıklarını doğuracağı mağduriyetleri ortaya koyarak başlattığımız mücadele sonucunda 2008/18 sayılı genelge ile ortaya koyduğumuz yanlışlıklar Başbakanlık makamınca düzeltildi. 25.05.2009 tarihinde Tire ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçemizdeki Çalışan Temsilcisi sendikalarla toplantı yaparak tamamının personele ödenmesi yönünde görüş sordu. Eksiksiz tüm sendikalar promosyon ücretinin tamamının personele ödenmesi yönünde görüş bildirdiler. Ancak sendika olarak o gün toplantıda,  yapılacak olan anlaşma metninin imzadan önce Sendikalarla paylaşılmasını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden talep ettik hatta ertesi günü basına yaptığımız açıklama bunu dile getirdik ve basınla paylaştık. Fakat Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sekiz maddelik bir sözleşme metni hazırlayarak bunu sadece okul ve kurum müdürlüklerine göndermiş (kendi ifadeleri böyle) yani işveren temsilcileri ayağı hiç eskizsiz işletilirken ne hikmetse çalışan temsilcileri unutulmuş. Gelinen noktada İlçemiz okul ve kurumlarında şu an itibariyle seksen sekiz kişi promosyonlardan yararlandırılamamış durumda bulunmaktadır. Bunun bir tek sebebi vardır o da yapılan protokol anlaşmasının noksanlığı, sakatlığıdır.

İki, üç örnekle noksanlığı gözler önüne sermek gerekirse; Temmuz – 2010 ayında başka bir ilden ilçemize tayini çıkıp gelen karı – koca iki öğretmenden birisi İlçemizin A okuluna diğeri ise B okuluna öğretmen olarak göreve başlıyor. A Okulu henüz bir önceki bankayla sözleşmesi dolmadığı için 2011 ayının Mart ayında A Okuluna gelen öğretmen arkadaş promosyon ücretini alacak. Ancak B okuluna gelen eşi 2010 yılının Mart ayında B Okulu promosyon ücretini aldığı için promosyon almadan 4 yıl kurum anlaşması yapılan bankayla çalışmak zorunda bırakılacak.  İkinci örnek ise şu şekilde, Yirmi yıldır ilçemizde çalışan bir memurarkadaşın tayini Ağustos–2010 ayında A Okulundan B okuluna çıkıyor, A Okulunun Promosyon anlaşması daha yapılmamış olması nedeniyle A okulunda promosyon almıyor. Fakat B okulunun promosyon anlaşması Mart–2010 ayında yapıldığından B okulundan da promosyon alamıyor. Fakat bunun yanında Mart–2010 ayında promosyonunu alıp Haziran–2010 ayında tayini çıkanlar 4 aylık bir zaman diliminde 5 yıllık promosyonu alıp gittiler. Bir taraf mağdur olurken bir taraf haksızca ödüllendirilmiş olmadı mı şimdi sayın idareciler?

Bu sorun gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde olsun gerekse İlçe Kaymakamlığında olsun dile getirilmiş olup çözüm istikametinde herhangi bir adım atılmadığı görülmüş hatta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden hakkınızı mahkemeyle alabilirsiniz yanıtı alınmıştır. Çalışanlar haklarımı mahkemelerden alacak olduktan sonra Personelin Özlük haklarını koruması gereken idareciler acaba ne iş yapar diye bir soru insanın aklına gelmiyor değil hani…

05 Haziran 2009 tarihinde diğer sendikalardan saklanarak imzalanan Protokol bu gün bizim önümüzde, o gün yetkili sendika olmanın gururuyla gidip sözleşmede rakamlardan başka bir şeyi değerlendirmeyen düzeltilmesi gereken, eksik noksan kısımları göremeyen sendika bu gün üyeleri promosyon alamadığı için mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. Çok üzücü bir durum aslında. Soruyorum şimdi o sendikaya insan kendi imzasını mahkemeye verebilir mi?

İdarecilerin hatasından dolayı eğitim çalışanlarının yüzde onluk bir bölümünün mağdur edildiği İlçemizde sayın yöneticiler ve idari amirler hiçbir vicdan sıkıntısına girmeden akşamları uyuyabiliyorlar mı ? çok merak ediyorum doğrusu. Çözüm üretmek yerine insanların bildikleri konuyu satırlara döküp evrak olarak göndermek bence hiçbir şeyi çözmüyor. Defaten söylediğim gibi yine söylüyorum eğitim çalışanının sorunlarını görmezden gelerek eğitimin sorunlarını çözmeye çalışmak bir hayalden ibarettir.

Bizce artık İdareler ve Amirler Personelinin özlük haklarından yana tavır almasını öğrenmeli, İdareci, personeli için bir baba olmalı,  Verim ve iş temposunu yakalamanın yolu budur. Yönetici hatta Lider olmak sadece koltukları işgal etmekle olmuyor. Birazda personeli sahip çıkmak gerekli diye düşünüyorum. Sürçü Lisan Eyledikse affola.