Yerel seçimler yaklaştıkça partilerde hareketlilik artmaya başladı. Saadet Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İl Seçim İşleri Başkanı Selçuk Kavuşan, İlçe Başkanı Mehmet Ekmen ve İlçe Yöneticisi Fevzi Yazıcı, HaberTire Gazetesi’ni ziyaret ettiler. HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik ile seçim çalışmaları üzerine sohbet eden Saadet Partili yöneticiler, aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü aktardılar.

“KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ”

Ercan Çelik’in sorularını yanıtlayan İl Başkan Yardımcısı Kavuşan, “Milli görüş geçmiş yıllarda olduğu gibi bu seçimlerde de Türkiye’nin bütün seçim bölgelerinde kendi belediye başkan ve meclis üyesi adaylarıyla seçimlere girecektir. Saadet Partisi İzmir İl Seçim İşleri Başkanı olarak 8 yıldır görev yapmaktayım. Daha önce de bir çok seçimin organizasyonunda görev yaptık. Şu anda da yaklaşan mahalli idareler seçimleriyle ilgili hazırlıklarımıza başladık. Takriben 2 buçuk ay önce İzmir’de 7 kişiden oluşan Aday Tespit Komisyonu kurduk. Bu komisyonumuz çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz hafta tüm ilçe başkanlarımızı il merkezine toplayıp seçim kampanyasında yapılacak işler ve yöntemlerle ilgili toplantı yaptık.” Dedi.

“ADAY TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Şu anda aday tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Selçuk Kavuşan, “Hem büyükşehirde hem de İzmir’in 30 ilçesinde adaylarımızı çıkarma noktasındaki gayretimiz devam ediyor. Ancak tabii siyasette her zaman her şey olabilir. Genel merkezimizi ilerleyen dönemlerde bir seçim ittifakı yapar mı yapmaz mı onu henüz bilmiyoruz. Ama bize verilen talimat tüm büyükşehir ve ilçelerde aday tespitlerinin yapılması yönünde. Bununla alakalı öncelikle ilçe teşkilatlarımızla, ilçe yöneticilerimizle istişare çalışmaları yapıyoruz. İlçelerde ve büyükşehirlerde kimi aday olarak görmek istersiniz şeklindeki anket çalışmalarımız devam ediyor. Hatta bu soru dün İzmir’deki tüm üyelerimizin cep telefonlarına mesaj olarak gönderildi. Bu anket ile ilgili bir de internet sitesi kuruldu. O siteye tıklandığı zaman Türkiye’nin herhangi bir yerinde aday teklifi önerisinde bulunulabiliyor. Takriben 1 aylık süre içerisinde bu isim tekliflerini alıp komisyonumuzda değerlendireceğiz. Uygun olan kişilerle resmi çalışmalara başlayacağız.” Dedi.

“ÖNÜMÜZDE 2 AY VAR”

Henüz YSK’nıın resmi seçim süreci başlamadığını hatırlatan Kavuşan, “Normal şartlarda seçimler 31 Mar 2019 tarihinde yapılacak. Erkene alınma söylentileri var ama bunun için Anayasa değişikliği yapılması gerekiyor. Bizim tahminimize göre seçimler normal zamanında yapılacak. Eğer zamanında yapılacaksa 1 Ocak 2019 itibariyle resmi seçim takvimi başlayacak. Önümüzde daha 2 aylık bir süre var. Ama biz elimizden geldiği kadar bu süreci hızlandırmaya çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi