Ak Parti İzmir İl Başkanlığı, geçtiğimiz Pazartesi Günü Tire’de Atatürk Okulu Bahçesi’nde iftar yemeği tertip etmişti. Verilen yemeğin ardından okul bahçesindeki biriken çöpler zamanında temizlenmemiş ve ertesi güne kalmıştı. Yaşanan bu durum üzerine CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar da okul bahçesine gidip cep telefonuyla iftar yemeğinden kalan çöpleri kaydetmişti. Her şey Şenoyar’ın kaydettiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşmasıyla başladı.

CHP KOMPLO MU YAPTI?
Şenoyar’ın videosundan sonra aynı okulun bahçesinde bu kez Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Maltepe kamera karşısına geçti. Okul bahçesinin temizliğiyle ilgili gerekli yerlere bilgi verdiklerini, ancak temizliğin yapılmadığını söyleyen Maltepe, yaşanan bu olayın komplo olabileceğini iddia etmişti. Her iki partiden karşılıklı açıklamalar sürerken Şenoyar’ın kaydettiği video ulusal medyada da yer buldu. Tire’de yaşanan olay dün sabah FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya tarafından da ele alındı.

 ŞENOYAR KONUŞTU

Yaşanan gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar HaberTire Gazetesi’ne konuştu. HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik ile bir araya gelen Şenoyar konuyla ilgili birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. İşte Şenoyar’ın yaptığı o açıklamalar;

“VATANDAŞIN İHBARİ ÜZERİNE GİTTİM”

O gün sabah işyerime gittiğimde telefon üzerine telefon aldım. İlk arayan kişi Ak Parti’nin okul bahçesinde iftar yemeği düzenlediğini, yemekten sonra da okul bahçesini temizlemeden bıraktıklarını söyledi. Ben de beni arayan kişiye; Allah kabul etsin ama keşke bu organizasyon bir eğitim kurumunda verilmeseydi dedim. Çünkü biz eğitim kurumları ve ibadethanelerin siyasi malzeme olarak kullanılmasını asla tasvip etmedik. Bu şanssız bir olaydır. Ama sonuçta bu işi hayır işi için yaptıklarını düşündüğümden konuyu geçiştirmiştim. Aradan biraz daha zaman geçince öğrenci velisi olduğunu söyleyen bir başka kişi daha arayarak aynı durumdan şikayetçi oldu. Benim yeğenim de o okulun öğrencisi. Sonuç olarak ben de aynı zamanda o okulun bir velisiyim. Siyasi kimliğim dışında veli olarak da bu konuya duyarsız kalamadım ve okula gittim. Ben gittiğimde okul müdürünü sordum. Kendisi o an okulda değilmiş. Daha sonra direk okul bahçesine geçtim. Gördüğüm manzara hayret vericiydi. Tam o sırada okula gelen öğrenciler de çöpleri görünce büyük şaşkınlık yaşamıştı. Bu çok üzücü bir durum.

“ATATÜRK İSMİNE DE SAYGISIZLIK”

O okulun adı Atatürk. İsminden dolayı şahsımın o okula karşı bir hassasiyeti var. Atatürk Okulu’nun bu şekilde kirletilmesi, veliler ve öğrencilerle birlikte Atatürk ismine de saygısızlıktır düşüncesiyle öfkelendim. Bu arada da bir bayan sürekli bağırış çağırış içerisinde bana bir şeyler anlatmaya çalışıyordu. Bayanın tepkisini hala anlamış değilim. Tabii ki kendisinin iş kaygısı olabilir. Bayanın tavırlarının bu hükümetin insanları baskı ve tehdit altında yönettiğinin bir göstergesi olduğunu düşündüm. Ekmek ve iş kaygısı olan emekçi bir kadının ekmeğini kurtarma telaşıyla haksız yere bana bağırdığını duydum ve ‘Ben CHP İlçe Başkanıyım. Konuşmayın’ dedim. Bayanın üslubu son derece tersti. Ben bu üsluba karşı orada halkı bilinçlendirmek ve halkın haklarını savunmak için muhalefetimi yapmak zorundaydım. Buradaki bir başka konu ise Ak Parti İl Başkanlığı tarafından gönderilmiş yemek kutularında yemeklerin yenilerek, sözüm ona hayır yapılırken başka bir emekçinin de hakkını gasp edilmesidir. Yüzlerce kişiye yemek verildikten sonra orayı temizleyecek olan insanların da yaşadığı emek kaybının mücadelesini verdik.

“KOMPLO İDDİALARI NAFİLE ÇIRPINIŞTIR”

Konuyla ilgili Belediye’ye yükleniyorlar. Bu aslında belediyeyi ilgilendiren bir konu da değil. Eğer bir organizasyon yapılıyorsa temizlik dahil buranın tüm sorumluluğu organizasyon şirketine aittir. Biz de iftar yemekleri veriyoruz. Ama asla okul bahçelerini kullanmıyoruz. Düzenlediğimiz organizasyonlardan sonra da kullandığımız alanları tertemiz bırakıyoruz. Benim İlçe kongrelerimi takip edenler, belediyeyle nasıl bir ilişki içinde olduğumu bilirler. O yüzden bizim belediyeyle böyle bir komplo düzenlememiz mümkün değildir. Komplo iddiaları Ak Partili arkadaşların nafile çırpınışlarından ileri gidemez. Ak Partililerden rica ediyorum. Lütfen bundan sonra böyle organizasyonlarda topluma örnek olacak şekilde temiz davransınlar.

“YASAL İŞLEM BAŞLATIYORUZ”

Bu olay o kadar karışık bir olay ki. Okul Bahçesi’nde iftar programı yapılmasında Kaymakamlığın oluru yok. Milli Eğitim Müdürü’nün sözlü bir izni söz konusu. Bu yasal bir izin değildir. Buradaki resmi sorumlu okul müdürüdür. Biz bu konuyla ilgili yasal işlemleri başlatarak gerekli mercilere şikayetimizi yapıyoruz. Burada hiçbir merciden izin almadan o okulun bahçesini ‘ben istediğim yeri kullanırım’ zihniyetiyle hiç kimse kullanamaz. Savcılarımızın konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğinden eminim. Bugün Türkiye’nin çok daha büyük sorunları var. Bu sorunların içerisinde belki bu konuştuklarımız incir çekirdeğini doldurmayacak sorunlardır ama bir tane dahi mağdur olan insan varsa ona sahip çıkmak zorundayız.

Editör: Haber Merkezi