24 Haziran Partili Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi Tire siyasetinde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeler kapsamında Millet İttifakı’na açık destek veren Demokrat Parti’nin Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp önceki gün parti yöneticileriyle birlikte İYİ Parti İlçe Başkanlığı’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Demokrat Parti heyetini İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atakan Duran karşıladı. Birlik ve beraberlik rüzgarlarının estiği ziyarette bir çok önemli konu görüşüldü. Ziyarette ilk sözü ev sahibi olan İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu aldı. Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp’a ziyaretleri için teşekkür eden Okuroğlu, hedeflerinin birlik ve beraberlik içinde yaşanacak yeni bir huzur ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. Okuroğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“İYİ Parti olarak ana hedeflerimiz kurucu değerlerimizdir. Kurucu değerlerimizle birlikte ekonominin daha doğru politikalarla yönetildiği, çiftçi, köylü ve esnafımızın hayatlarını daha iyi devam ettirebileceği bir ülke istiyoruz. Bununla ilgili sağ olsun Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal’ın da destekleri göz ardı edilemez. İYİ Parti’nin milletvekili listelerinde Demokrat Partili isimler zaten yerini aldı. Halkımızın da desteğiyle hep birlikte bu seçim sürecini başarıyla geride bırakacağız”

HASAN SARP: “ÜSTÜMÜZE DÜŞENÜ YAPACAĞIZ”

Okuroğlu’ndan sonra söz alan Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp ise konuşmasını şöyle konuştu;

“Bizler de hem ülkemiz hem de ilçemiz adına İYİ Parti’ye el vereceğiz. Her konuda üstümüze düşeni yapacağız. Kimseyi kırmadan, kimseyi üzmeden saygı ve sevgi çerçevesi içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim geçmişimiz zaten belli. Geçmişte yaptıklarımız da belli. İnandığımız yolda halkımıza faydalı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu kapsamda Bölgemizin Milletvekili adayı Atakan Duran’a da sonuna kadar destek vereceğiz. Bizim her zaman dile getirdiğimiz bir konu var. İlçesini, ilini ve yaşadığı bölgenin ekonomisini ve diğer konularını bilen adaylar çıkmalı. Sayın Atakan Duran’da bölgeyi yakından tanıyan bir adayımız. Siyasetin üst kademelerinde kutuplaşmayla birlikte herkes ayrıştırılmaya başladı. Biz burada ayrıştıran değil, kucaklayan olacağız. Hem Cumhurbaşkanlığı’nda hem de Parlamento’da desteklerimizi sürdüreceğiz”

ATAKAN DURAN: “KORKU DUVARI YIKILACAK”

Her iki İlçe Başkanı’nın ardından İYİ Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Salih Atakan Duran açıklama yaptı. Duran yaptığı açıklamada; “Nazik ziyaretlerinden dolayı Demokrat Parti Tire İlçe Teşkilatına teşekkür ederim. Demokrat Parti, Türkiye çok partili hayata geçtiği an itibari ile insanımızın gönlünde yeri olan önemli bir partidir. İYİ Parti’nin yaptığı bu ittifaktan memnuniyet duydum. Türkiye’nin geldiği noktada siyasi farklılıklar, ayrı logolar altında aynı düşüncelerde insanların bulunması memleketimize maalesef fayda sağlamamaktadır. Aynı düşünceye sahip olan, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve güzel yarınları için mücadele eden tüm insanlarının İYİ Parti çatısı altında bir araya gelmemesi için hiçbir sebep yok. 24 Haziran seçimlerinde bu korku duvarı yıkılacaktır. 24 Haziran seçimleri, demokratik hayatın her alanda aktif olacağı, OHAL’in kalkacağı bir süreç olacaktır. Allah’ın izniyle ülkemizi içinde bulunduğu bu kötü durumdan hep birlikte kurtaracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi