Değerli okurlarımız,112 çalışanları sizlere Acil Sağlık Hizmeti vermek üzere Devlet tarafından görevlendiriliyor v e bizlere bekleme noktaları ile sizlere ulaşmamızı sağlayan araçlar veriliyor.Yani bizim işimiz Acilambulans isteyen vatandaşlara ulaşarak,onlara ilk yardım uygulamak ve sonrasında gerekli durumlarda hastanelere nakillerini sağlamak.Peki bizler bu uğurda neler yaşıyoruz hiç düşündünüz mü?

Resime bakın  daha dün Denizli de bir ambulans yandı izlemişsinizdir haberlerde, tam 6 kişi öldü. Ama biz bu haberi bugün hatırladık yarın tamamen unutacağız. Peki o ambulans neden yandı biliyormusunuz? O ambulans 1 yaşında minicik bir canı hayata bağlamak isterken alkollü bir sürücünün ambulansa çarpması sebebi ile yandı. Bu sadece bir örnek. Bunun gibi yüzlercesi var arkadaşlar. Biz bir yılda 70 bin km. yol  gidiyoruz. Sayısız kazalar atlatıyoruz. Daha önce kazalar yaptık yaralar aldık. Evet kazadır olabilir. Ama biz o kazaları bir amaç uğrunda yaşıyoruz. Sizlerin yaşamını kurtarmak isterken yaşıyoruz.

Canımız da, kanımız da feda olsun, çünkü biz sizlerin yaşamını kurtarabilmek için bu yola tabiri caiz ise canımızı adadık. Bir hastaya  yaşama tutunmasında  vesile olabilirsek anlatılması tarifsiz bir mutluluk yaşıyoruz. Bir ”Allah razı olsun”  dendiğinde koca bir günü mutlu  geçiriyoruz. Müdahale ettiğimiz her hastayı kendi yakınımız olarak görüyoruz ve sizlerin de bizi bu şekilde görmenizi diliyoruz.  İlçe  halkı koca bir aile ve biz de bu ailenin bir parçasıyız ve sizler için iyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Yukarıda okudunuz işte,  biz sizler için ölüyoruz var mı daha ötesi.

Ambulans  ve ambulans personeline karşı yıllardır süregelen önyargılarımızdan artık kurtulalım. Artık hiçbir şey  o ambulans bulunamayan, bulsanız bile ona verecek mazot parası bulunamayan yıllar gibi değil. İnsana insan gibi değer verilen bir hizmet var artık. Allah’a şükür artık ambulans da var deneyimli personeli de. Ama temennimiz odur ki hiç kimse hasta olmasın. Ambulansa ihtiyaç duymasın. Sağlık ve huzur içinde bir ömür sürsün.

Saygılarımla.