Yazıma başlamadan önce kısa ve önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum. Eğer sokakta kalan bir kimsesize rastlarsanız lütfen vakit kaybetmeden 155 veya 112 ekiplerini arayarak durumu bildiriniz. Gereken, ivedilikle yapılacaktır.

 

Değerli okurlar,kış mevsimi yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de kendisini hissettirmeye başladı.Hava sıcaklığı oldukça düştü.Bizler bu soğuk havalarda evlerimizde işyerlerimizde sıcak ortamlarda gayet rahatız.Soğukta odun ve kömürü olmayan eş, dost, ve komşularımıza inancımız ve insanlığımız gereği kol kanat geriyor olduğumuzdan da şüphemiz yok hamdolsun. Peki bu soğuk havalarda kediler köpekler ve kuşlar ne yer, ne içer diye düşünüyor muyuz?

 

Düşünmeliyiz değerli okurlar. Hayvanların kışın zorlandığı en büyük sorun yiyecek ve su bulamamaları. Ve bu sorunu bizler çok küçük çabalarla halledebiliriz. Peki bu konuda neler yapabiliriz bunlardan bahsedelim.

 

Yemek artıklarımızı çöpe atmak yerine eski bir kaba koyarak çöpkenarlarına ve hayvanların yiyecek aradığı yerlere koyalım.Yine eski kaplara su koyarak sokak kenarlarına bırakalım.Evimizde artan kurabiyeleri ufalayarak balkonlarımıza ve cam kenarlarımıza kuşlar için bırakalım.Soframıza dökülen ekmek kırıkları ile serçelerin doyabileceğini ve yaşamları bu sayede sürdürebileceklerini unutmayalım.Konuyla ilgili Peygamber Efendimizin anlattığı kısa bir hikayeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum:

Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: “Bir adam yolda yürürken susadı ve bir kuyuya rastladı.İçine inip susuzluğunu giderdi.Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemeğe çalışan bir köpek gördü.Tekrar kuyuya indi,mestinin içine su doldurdu. Onu ağzında tutarak kuyudan çıktı ve köpeği suladı.Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını bağışladı.”

 

Değerli okurlar, kim bilir belki de kapımızın önüne koyduğumuz bir tas su olur kurtuluşumuz.Allah için bu hayvanların aç kalmalarına izin vermeyelim.Elimizden geleni yapalım.
Saygılarımla.
Sağlıklı günler dilerim.