Sayın okuyucular bu köşeden ve basın açıklamalarıyla sizlerle aylardan beri paylaştığımız bir konu vardı. Gerçi bu konu ile ilgili mücadelemizi üç yıldan beri sürdürüyoruz ama komu oyu yaklaşık olarak altı aydan bu yana bu konuda bilgi sahibi. Konu İlçemize bağlı güneydoğu dağ köylerimizden bebek denecek yaştaki çocukların her gün yaklaşık olarak 70 kilometre tehlikelerle dolu bir yolculuktan sonra eğitim görecekleri okula ulaşmalarıydı. Çözüm için üç yıldan buyana mücadele vermemize rağmen İlçenin eğitim yöneticileri sesimize kulak tıkamıştı. Ancak sayın kaymakamımız Hüseyin ERGİ bizlerden proje istemiş biz de sorunu ve çözüm yollarını içerir projemizi kendilerine sunmuştuk. Gelinen noktada civar dağ köylerimizi toplayabilecek kapasitede Büyük Kemerdere köyüne bir taşıma merkezi okul yapılması gündeme gelmiş ve Büyük Kemerdere köyü muhtarımız sayın Süleyman AKSU ile yaptığımız görüşmede muhtarımızın okul yapılacak arsayı temin ettiği hatta projelendirdiğini, dahası öğretmenlerin kalabilecekleri lojman sorununu dahi çözdüklerini öğrenmiş bulunmaktayız.
İsteyince her şeyin olabileceğini, sorunların çözülebileceğini gösteren İlçe Kaymakamımız Sayın Hüseyin ERGİ beye, Büyük Kemerdere köyü muhtarımız Sayın Süleyman AKSU beye buradan teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Sayın kaymakamım iyi ki varsınız. Eeee Ege çocuğu olmanın hali bir başka oluyor işte.
Bizleri en çok sevindiren de üç yüzün üzerinde bebek denecek yaştaki çocuklarımızın çileden kurtulacak olmasıdır.
Tabi her şey yavaş yavaş olur, ama Kaymakam bey’ in İlçemizde kaldığı süre içerisinde bir de bayram kutlamaları yapılmayan otuz yedi köyümüz için bir kutlama komitesi oluşturup bu köylerde kutlamaları geleneksel hale getirebilirsek İncili çavuşun hikayesindeki gibi “Öv sabanını köylü kardeş” misali tüm ülkeye’ de örnek olacak bir uygulama başlatmış oluruz.
Her şey köylümüzün kolaylığı için. Çünkü bizler biliyoruz ki “Köylü bu milletin efendisi” dir. Efendilerin de ağası olmaz. Eğer birilerinin yer bilmesi gerekiyorsa herkes köylümüzün karşısındaki yerini bilecek.
Tanrım Türk milletini ve Türk köylüsünü layık olduğu yere çıkarsın !