MUĞLA (İHA) Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın geleneksel iftar yemeği İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde yapıldı. Şehit yakınları ve gaziler için verilen iftar yemeğine Vali Esengül Civelek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı, Menteşe Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, iftar yemeğine katılan tüm şehit yakınları ve gazileri girişlerinde eşi ile birlikte karşıladı. Vali Esengül Civelek ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, iftar yemeğine katılan şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek dolaştı. İftar yemeği sonrası konuşan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, “Bu mübarek Ramazan gününde varlığını milli birlik ve beraberliğimizi adayan, bağrından çıktığı yüce milletimize hizmeti onur duyan Jandarmanın Teşkilatının 179’uncu kuruluş yıldönümü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tevazu; fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusu olarak tanımladığı bugünkü seviyesine ulaşmasında gayretleri bulunan tüm mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin bizlere olan sevgi ve güven ve itimadı, bizim en büyük hazinemizdir. Bunun anlamını, önemini ve kıymetini çok iyi biliyoruz. Jandarma teşkilatının milleti ile olan sevgi, güven ve gönül bağının sürdürülmesi ve daha da yüceltilmesi hepimiz için vazgeçilmez bir hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz gücümüzü adlarını ve anılarını beyinlerinde nakşettiğimiz başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımı ve özgürlüğümüzü korumak üzere canların feda eden aziz şehitlerimizden bu uğurda yaralanan kahraman gazilerimizden ve onların onurlu ailelerinden aldığımızı vurgulamak isterim. Aziz şehitlerimizin vefakâr, fedakâr, kıymetli aileleri, sizler telafisi asla mümkün olmayan acılarınızı kalplerinize gömüp, milletimizin bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya vatan sağ olsun diyerek haykıran ve yarınlarımıza güvenle bakmamızı sağlayan Türk milletini en güzide bireylerisiniz. Bu vatana feda ettiğimiz vefa borcunun hiçbir bedelle karşılanamayacağının bilincindeyiz. Şehitlerimize diyoruz ki, ‘vatan için yaşayıp, vatan için şehit oldunuz. Siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. Sevgili gazilerimiz, Birlik ve beraberliğimizin, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan siz kıymetli kahramanlarımız. Biliniz ki, bu ülke, bu millet şehitlerimiz ve sizlerin sayesinde dimdik ayaktadır. Dün olduğu gibi, bugün de Bin yıldır vatanımız olan bu kutusal topraklara göz dikenlerin gözleri her ne olursa olsun çıkarılacaktır. Vatan toprağının her bir karışı bizim namusumuzdur. Bu topraklara bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Muğla Valisi Esengül Civelek ise, “Manevi yaşantımızda seçkin bir yeri olan Ramazan ayının yüce maneviyatını birlik beraberlik sevgiyle paylaştığımız bu akşamki iftar sofrasında Jandarma teşkilatımızın 179’uncu yıl dönümü vesilesi ile şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile bizleri buluşturan İl Jandarma Komutanına teşekkür ediyorum. Mesai mefhumu gözetmeksizin, gece gündüz demeden özveri ve fedakârlık içerisinde üstün hizmet anlayışı ile kamu düzeninin sağlanması, huzur ve güvenliğin temininde gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaların devamını temenni ediyorum. Şehitlerimiz hiçbir zaman unutulmayacak, unutturulmayacak. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, istiklalimiz ve istikbalimiz için canlarını hiçe sayan, canlarını seve seve feda eden, bayrağımızı kanları ile rengini veren bu kutsal ve cennet vatanı bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize, şehit ailelerimize sağlık afiyet huzur dolu bir yaşam diliyorum” dedi.
Kaynak: iha