"HÜKÜMETİN EN FEYİZLİ VE EN MÜHİM VAZİFESİ MİLLİ EĞİTİM İŞLERİDİR."  Türkiye Cumhuriyetinin yani vatanımızın mimarı  Koca gazi Mustafa Kemal 88 yıl önce böyle demiş. Yıl 2011 2008 yılından bu yana Sendikal anlamda dile getirdiğimiz çözüm önerilerimizi de sunmaktan bir an bile geri kalmadan sürdürdüğümüz mücadelemizde güzel gelişmeleri görmek bizleri mutlu etti. İlçemiz Güneydoğu dağ köylerindeki öğrencilerin taşınabileceği yakın bir taşıma merkezi okuldan bahsediyorum. 20/11/2008 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sunmuş olduğumuz raporun 10.Maddesinde bahsettiğimiz ve herhangi bir adım atılmadığını görerek 2010 yılında İlçe Kaymakamımız Sayın Hüseyin ERGİ Bey’ e iki defa rapor halinde sunduğumuz “Büyük Kemerdere Köyü Taşıma Merkezi İlköğretim Okulu” projesinde köy içerisinde yetecek kadar arsa arandığını ve sonrasında inşaat aşamasına geçileceğini yine Kaymakam bey’den öğrendik bu İlçemiz adına sevindirici bir gelişme, kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.
Bu projenin hayata geçirilmesiyle Devletimiz bu günkü rakamlarla yıllık kazancı 238.178,86 TL,’dir. Bunun yanında Köylümüzün kazancını ise yine Koca Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın sözleriyle açıklayayım; “Bu memleketin ilk sahibi ve topluluğumuzun esas unsuru köylüdür. İşte bu köylüdür ki bugüne kadar Milli Eğitim nurundan mahrum bırakılmıştır. Binaenaleyh, bizim takip edeceğimiz Milli Eğitim siyasetinin temeli evvela mevcut cehaleti yok etmektir. Teferruata girmekten sakınarak, bu fikrimi birkaç kelime ile açıklamak için diyebilirim ki mutlaka umum köylüye okumak, yazmak ve vatanını, milletini, dinini, dünyasını tanıtacak kadar coğrafi, tarihi, dini ve ahlaki malumat vermek ve dört işlemi öğretmek Milli Eğitim programımızın ilk hedefidir...Bir taraftan bilgisizliği yok etmeye uğraşırken bir taraftan da memleket evladının sosyal ve iktisadi hayatta fiilen etkili ve faydalı kılabilmek için zorunlu olan iptidai bilgileri pratik bir tarzda vermek maarif yönetimimizin esasını teşkil etmektedir.” İşte bu sözlerdeki kazanç da direk köylümüzün olacaktır.
İlçemiz köylerinden biri olan Altay Yörüklerinin köyü Dibekçiler köyü öğrencileri 35 Km lik İncirliova Yolu’nu her gün sabah akşam çiğnemekten artık kurtulurken bir o kadar yolu çiğneyerek İlçe Merkezine gelen diğer on bir köyün çocukları da artık bu çileden Tanrının izniyle en geç önümüzdeki Eğitim Öğretim döneminde kurtulacaklar. Bu müjdeyi tam olmasa da sayın İlçe Kaymakamımızdan aldık. Bu sorunla ilgilendiği ve köylümüzün sorununu ciddiye aldığı için kendilerine çok teşekkür ederiz.
2011 yılının Türk Milletinin sorunlarının yok olduğu yıl olması dileğiyle Sağlıcakla kalın.