Merhaba; 
Ben Veteriner Hekim Fatma Şimşek Çetin.  1982 yılında Mersin’in Mut İlçesi’nde doğdum. Ailem beni hayvan sevgisiyle ve bir sürü hayvana bakmama olanak tanıyarak büyüttü. İçimdeki hayvan sevgisi zamanla onları daha çok tanımama ve merak etmeme neden oldu. Ve küçük yaşta veteriner hekim olmayı hayal etmeye başlamıştım.  Herkes tıp okumamı beklerken ben veteriner hekim mesleğini seçtim ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde okuyup 2007 yılında meslek hayatıma başladım. 
9 yıllık meslek hayatımda klinik hekimliği, çiftlik hekimliği ve halk eğitimle iş birliği içinde yetiştirici sertifikasyon programları yaptım.
2,5 yıldır Tire’de yaşıyorum. Çevremdeki pet hayvan sahiplerinin talepleri, kendi pet hayvanımın temel ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamada yaşadığım zorluklar beni mesleğimin en sevdiğim yönü  ve çocukluk hayallerim olan pet kliniği açmaya teşvik etti.
2015 Yılı’nın Aralık ayında büyük bir heves ile kliniğimizi hazırladık. Lokasyon olarak da hem park sorunu olmasın hem de pet hayvanlarının yürüyüş yolu üzerinde olsun istedik. Sizleri de bir gölet yürüyüşü sonrası kahvemizi içmeye bekleriz.
Haftalık olarak ev ve süs hayvanları ile ilgili gazetemiz HaberTire aracılığıyla küçük bilgilendirmeler, hatırlatmalar yapacağım. Görüş ve önerileriniz için iletiş[email protected] adresine yazabilirsiniz.
Patili dostlarınıza sevgi dolu bir dokunuş…
Kedi ve köpeklerde sıcak havalarda yapılması gerekenler
Sıcak havaların etkisini arttırdığı şu günlerde bizler gibi patili dostlarımız da etkileniyor. Havaların ısınması ile birlikte sıcak çarpması, deri rahatsızlıkları, gıda alerjileri, tüy dökülmesinde artış , dış parazit etkenleri  ,mantar enfeksiyonları gibi bir çok problem yaşayabiliyorlar. Sıcağın bu olası negatif etkilerini patili dostlarımızda en aza indirmek ve sıcakla baş etmelerini sağlamak için biz nasıl yardımcı olabiliriz:

Tüylerin kesilmesi:
Uzun tüy yapısına sahip ırklarda yaz aylarında tüylerin kesilmesi sağlık ve konfor açısından patili dostlarınıza fayda sağlayacaktır. Tüylerin kısaltılması ile derideki birçok problem rahatça gözlemlenebilip daha kolay kontrol altına alınabilir. Tüylerin kısalmasından sonra ortaya çıkan utanma saklanma davranışları sizlerin pozitif yaklaşımı ve daha çok ilgi göstermeniz ile kısa sürede normale dönecektir.  Tüylerini kestirmek istemezseniz rahatlatmak için sık sık ıslatmanız ve hemen kurulamanız gerekmektedir, yoksa deri yüzeyinde nemli ve havasız bir ortam oluşacak ve mantar hastalığına davetiye çıkartmış olacaksınız.

Gezdirme:
Hayvanların patilerinde taban yastığı denilen nasırlar bulunur, bu nasırlar sıcak asfalt ve betona çok dayanamazlar. Bu yüzden gezintileri sabah erken veya akşam geç saatte yapmak uygundur.

Yıkama:
Kedinizi veya köpeğinizi yazın sık sık duş aldırabilirsiniz ama bunu derinin koruyucu tabasını yok etmemek için şampuansız yapmalısınız. Yazın ayda 1 kışın 3 ayda bir şampuanla yıkayabilirsiniz. Havuza veya denize sık sık girebilirler.

Beslenme:
Kalitesiz bir mama ile beslenen köpeklerde kötü hava şartlarının getirdiği olumsuzluklara(sıcak, nem, kir ) dayanıklılık azalmaktadır. Ayrıca sıcak havada besinler çabuk bozulacağından mama ve su kaplarının temiz olması her öğünden sonra temizlenmesi önemlidir.

Dış parazit etkenleri:
Dış parazit uygulamaları yaz döneminde iki ayda bir yapılmalıdır. Hekim kontrolünde yapılmayan dış parazit mücadelesinde hayvanlar zehirlenebilmekte ya da kenelere etki etmediğinden paranız boşa gitmekte. Bu gibi uygulamaları yalızca hekiminiz tarafından yapılmasına müsaade ediniz.

Klima:
Klimanız direk hayvanınızın üstüne üflemeyecek şekilde ortam ısısını 25-28 derece arasında olacak şekilde ayarlayarak hayvanınıza konforlu bir ortam sağlayabilirsiniz.
Güneş çarpması:
Baş bölgesine direk olarak güneş ışınlarının gelmesiyle ile oluşur ve beyinde patolojik semptomlara neden olup ölümlere yol açmaktadır. Köpeğinizi öğle vakti hatta güneş batana kadar dışarıda gezdirmeyin. Zincire bağlıyorsanız güneşten korumak için önlemler alın.

Isı vurması sıcak çarpması:
Sıcak havada kapalı ve havasız yerlerde yüksek ısı artışı olmakta, hava sirkülasyonu olmadığından kedi-köpeğinizin nefesi ile ortam daha da ısınarak daha havasız ve sıcak bir hal almaktadır. Özellikle araba içlerinde nefes almada güçlük vücut ısısında artış, akciğer ve beyin de ödem şekillenip, beyin fonksiyonları ve dolaşım sisteminde bozulma sonucu ölümlere yol açan bir durumdur.

Bir kap su:
Hayvanlarınızın bol bol su içmesini sağlayın. Önlerinde temiz ve serin su bulunsun, su kaybı vücut ısısının dengelenmesini engeller, dolaşım bozukluğu ve ölümlere yol açar.
Sokakta yaşayan hayvanlar için evinizin iş yerinizin önüne bir kap temiz su koyun.