Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor.

Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer…

 

Yazımı Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitlerimize yazdığı şiirle başlamak istedim. Kim bilir, belki bir an olsun bu günlere nasıl geldiğimizi tekrar hatırlarız. O günlerden bu günlere pek çok şey değişti güzel ülkemde. Eskiden savaşlar bile mertçe kafa kafaya yapılırdı. Ama şimdi bakıyoruz ki şeref yoksunu kanlı terör örgütü elinden geleni ardına koymuyor. Eline geçen her fırsatta, gerek görev başında gerekse sivil hayatında askerimize polisimize kurşun sıkıyor. Çok geçmedi, geçtiğimiz hafta sonu acı haber Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nden geldi. Yüzü maskeli aciz terör örgütü üyeleri 3 askerimizi sokak ortasında Şehit etti. Şehir merkezinde uluorta herkesin içinde böyle bir olay yaşanıyorsa ben buranın Türkiye olduğundan şüphe ederim arkadaş!

Birinin askerliğinin bitmesine dört ay kalmıştı, diğeri anacığına aldığı hediye telefonu gönderecekti. Başlarındaki komutanın ise iki çocuğu vardı. Hiçbir şeyden habersiz yolda yürürken arkalarından gelecek kalleş saldırıyı nereden bilebilirlerdi ki? Yüksekova’nın acısını henüz unutmadan bir acı haber de önceki gün Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nden geldi. Hain örgüt o kadar alçalmış ve adileşmiş ki bu sefer de semt pazarında eşiyle alışveriş yapan bir Astsubayı hedef etmiş kendine. Sistem aynı. Tak maskeyi yüzüne, savunmasız sivil askere ve polise kurşun sık. Ben böyle bir çözüm süreci istemiyorum. Benim askerim, benim polisim, benim öğretmenim orada savunmasızca yolda yürürken bile tehlike altında ise bu çözüm yolu pek iyi bir yol değildir. Terörü bitirmek için başka yollara da başvurulmalıdır. İnsan hayatı, özellikle görevi başında ülkemizi koruyan güvenlik güçlerimizin hayatı bu kadar ucuz değildir.

Küçücük işler için bile sokağa dökülmekten kaçınmayan sendikalar veya sivil toplum kuruluşları neden görmezden geldi son yaşananları. Hakkâri ve Diyarbakır’da son bir hafta içinde Şehit edilen Mehmetçiklerimiz için Tire’de hiç kimse bir açıklama yapmadı. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak açıklamamı yapıyorum. Hakkâri ve Diyarbakır’da yüzü maskeli terör örgütü üyeleri tarafından savunmasız askerlerimizin sokak ortasında Şehit edilmesini nefretle kınıyorum. Aziz Şehitlerimize Rabbimden rahmet, acılı ailesine de sabırlar diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi bir kere daha söylüyorum. İnşallah bu son olur. İnşallah bir daha ateş düşmez anaların yüreğine. İnşallah ağlamaz babalar “Vatan Sağ Olsun” diye. İnşallah çocukları görmeyiz bayrağa sarılı tabutların yanında. İnşallah…