Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde 75 yaşındaki Hatice Ulu, elinde bastonu ile geldiği Halk Eğitim Merkezi yıl sonu töreninde ’okuma yazma öğrenme belgesi’ni aldı.

Çavdarhisar Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ve Hacıkebir köyü kursiyerlerinin yıl sonu sergisinin açılış töreninde, okuma yazma belgesini Kaymakam Kadir Yurdagül’ün elinden alan Hatice Ulu Kütahya’da en yaşlı kursiyer olarak’ta kayıtlara geçti.

75 yaşında okuma yazma öğrenmekten çok mutlu olduğunu belirten Hatice Ulu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ’’Ömrüm boyunca okuma yazma bilmemenin zorluklarını yaşadım. Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği sayesinde okuma yazma öğrendim. Rahatsız olmama rağmen elimde bastonumla bu törene katılmak istedim. Rabbim bana yardımcı olan herkesten razı olsun. Adımı yazabiliyorum. Derdimi kağıda yazayabiliyorum. En önemlisi okuyabiliyorum. Rabbim devletimize güç kuvvet versin’’ dedi.

Çavdarhisar protokolünün katıldığı tören, Kursiyerlere belgelerin verilmesinden sonra Çavdarhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin ve Çavdarhisar 100. Yıl İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterileri sergilendi.

Etkinlik bağlama kursuna katılan kursiyerlerin konseriyle son buldu. (YD-EFE)
Kaynak: iha