Geçtiğimiz günlerde Müze’yi ziyarete gelen Mücella Bahçıvan, 1974 Model Orijinal Murat 124 marka otomobilini müzeye bağışladı.

Ergün ÇELİK
Vitrininde sergilenen tüm eserlerin bağış yoluyla elde edildiği tek müze olma ünvanına sahip olan Tire Kent Müzesi’ne çok önemli bir bağış daha yapıldı. Sadece Tire halkının değil, çevre il ve ilçelerden gelen bağışları da kabul eden Kent Müzesine şimdi de 1974 model, 70 Bin kilometrede orijinal Murat 124 marka otomobil bağışlandı. Bağışın en önemli ayrıntısı ise hikayesinin Tire Kent Müzesi’ni gururlandıran nitelikte olması. 


ZİYARET İÇİN GELDİ, OTOMOBİLİNİ BAĞIŞLADI
8 Mart Kadınlar Günü’nde Kemalpaşa’dan Tire Kent Müzesi’ne ziyarete gelen 77 yaşındaki Mücella Bahçıvan isimli kadın Tire Kent Müzesi’nin büyüsüne kapıldı. Müzede sergilenen eserlerin çok iyi korunduğunu ve eserlere büyük değer verildiğini gören yaşlı kadın, vefat eden ablasından yadigar kalan otomobilini Tire Kent Müzesi’ne bağışlamaya karar verdi. Konuyla ilgili olarak Müze Müdürü Edip Adanalı ile irtibat kuran Mücella Bahçıvan, Müze Müdürü’nden olumlu yanıt alınca otomobilini Tire Kent Müzesi’nin bahçesine çekti.  Kent Müzesi yetkilileri bağış yoluyla gelen otomobil için hemen harekete geçti. Otomobilin Kent Müzesi Bahçesi’nde cam fanus içerisinde sergileneceği öğrenildi. 

OTOMOBİLİ HERKES İSTİYORDU
Murat 124’ün içinde yaşanmış yüzlerce anısı olduğunu dile getiren Mücella Teyze aracı teslim ettikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Mücella Teyze yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Bu otomobil bana 1995 yılında hayatını kaybeden ablamdan kaldı. Ben de o zamandan beri otomobili bağışlamak için böyle bir yer arıyordum. Aslında bu arabayı benden çok kişi satın almak istedi ama ben onu bağışlamak istiyordum. Müze Müdürü ile konuştum. Olumlu yanıt verdi. Bugün gelip otomobili teslim ettik. Bu aslında Zennure Bahçıvan’ın arabasıdır. Ablamın adının Tire Kent Müzesi’nde anılmasından büyük mutluluk duyacağım.

“BU BAĞIŞ BİZİ ONURLANDIRDI”
Tire Kent Müzesi’nin başarılı Müdürü Edip Adanalı yapılan bağışın kendilerini onurlandırdığını söyledi. Adanalı açıklamasında;
“Geçtiğimiz günlerde Mücella Abla Tire Kent Müzemizi gezmeye geldi. Kendisi müzemizi çok sevmiş olacak ki ziyaretinin sonunda benim yanıma gelip kendisinde bir araba olduğunu ve bu arabayı Tire Kent Müzesi’ne bağışlamak istediğini söyledi. Bizler de başımızın üzerinde yeriniz var diyerek bu kabulü gerçekleştirdik. Araç 1974 model 70 Bin kilometrede orjinaldir. Hiçbir sorunu yok. Araç Müzeye yürüyerek geldi. Aracın tüm evrakları tamam. Araç bağış olacağı için gerekli prosedürü yerine getirdikten sonra protokolü gerçekleştireceğiz. İçeride çok fazla yerimiz kalmadığı için aracı müze bahçesine bir cam fanus içerisinde sergileyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi