Tarihe ışık tutan en geniş bilgi, belge ve fotoğraf arşivine sahip olan Tireli Emekli Öğretmen Yılmaz Göçmen, Özel Bilgi Koleji’nin katkılarıyla Öğretmen Evi’nde tarihi fotoğraf sergisi açtı.



Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

25 yıldan bu yana çeşitli yerlerden fotoğraf toplayan ve elinde 3 binden fazla eski fotoğraf bulunan Emekli Öğretmen Yılmaz Göçmen, derlediği fotoğraflardan bazılarını Tire Öğretmen Evi’nde ziyaretçilerinin beğenisine sundu. Sergiyi gezen vatandaşlar büyük bir hayranlıkla eski Tire fotoğraflarını incelerken Emekli Öğretmen Yılmaz Göçmen’den de fotoğraflarla ilgili bilgi aldı. Açtığı fotoğraf sergisinin fazlasıyla ilgi gördüğünü ifade eden Göçmen yaptığı açıklamada; “Şu anda arşivimde 3 binden fazla fotoğraf var. Ancak bunların hepsini aynı anda sergilemeye ne maddi imkan yeter ne de aynı anda sergileyebilecek yer bulabiliriz. Uzun zamandır böyle bir sergi açmayı hayal ediyordum. Bu fikrimi Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç ile paylaştığımda, ‘Biz Bilgi Koleji olarak açmak istediğiniz sergi ile ilgili gereken desteği veririz. Siz elinizdeki fotoğraflardan sergilemek istediklerinizi toplayın biz büyütmesini ve çerçevelemesini yaptırırız’ dedi. Bunu duyunca çok mutlu oldum. Ben bir Tire aşığı olarak Özel Bilgi Koleji’ne verdikleri destekten dolayı şukranlarımı sunuyorum.” Dedi.


ASIL EMEK YILMAZ GÖÇMEN’E AİTTİR

Serginin açılışında asıl emeğin Yılmaz Göçmen’e ait olduğunu belirten Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç yaptığı açıklamada; “Önemli olan bu fotoğrafları çoğaltıp çerçeveletmek değil bu fotoğrafları bunca yıl muhafaza edip saklayabilmektir. Yılmaz Hocam’ın Tire’de yaptığı çok güzel çalışmalar var. Bunun yanında kendi yazdığı kitaplar da var. Yazdıklarını da her zaman keyifle okuyoruz.” Dedi.



İKİNCİ SERGİ TİRE PARK AVM’DE

Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç, Emekli Öğretmen Yılmaz Göçmen’den övgü ile bahsederken serginin ikinci gösteriminin Tire Park Avm’de yapılacağını belirtti. Özgüç yaptığı açıklamada, sergilenen fotoğrafların daha sonra ilgili kurum ve kuruluşlara hediye edileceğini belirtti.

HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi