Tire’nin tanınmış simalarından olan, gerek yazdığı eserler gerekse ilçe dışından gelen önemli konuklara yaptığı gönüllü rehberlik hizmeti ile ilçenin tanınmasında önemli gayretleri olan emekli öğretmen, araştırmacı yazar ve arşivci Yılmaz Göçmen, son kitabını yayınlamanın, okurları ile buluşturmanın mutluluğun yaşıyor.

GÖÇMEN, ESERLERİ İLE TİRE’NİN GEÇMİŞİNE KAYNAKLIK EDİYOR
Eserlerinde Tire ile ilgili isimlere, bilgilere, yaşanmışlıklara yer veren ve bu anlamda çok değerli ve hiçbir yerde bulunamayacak kaynakların oluşmasına imza atan Göçmen, 6. kitabı olan ‘Son Kuşlar’dan sonra, yazdığı son eser olan “Edali (Edalı) Teyze/Yaşanmış Hikayeler” kitabını da okurlarına ulaştırdı.
Yazarın birikimlerle dolu hayatından kesitlerin yer aldığı eserde, Göçmen’in Tire’de ve Almanya’da yaşadığı dönemlerde gördüğü, duyduğu, yaşadığı ve unutamadığı anlar ve hikayeler kendi ifadeleri ile kaleme alınmış. 

56 TANE YAŞANMIŞ HİKAYE VAR
Toplamda 155 sayfadan oluşan kitap, iki bölümden oluşmakta. Birinci bölümde; ‘Türkiye ve Türk insanı’, ikinci bölümde ise; ‘Almanya’daki Türk insanları’ konu başlığı olarak kullanılmış ve bu bağlamada yaşanmışlıklar sıralanmış. Göçmen’in kendi tarzı ile akıcı bir dilde kaleme aldığı kitap, ismini aldığı ‘Edalı Teyze’ adlı hikaye ile başlıyor. Kitapta, toplam 56 kısa kısa hikaye ve anı yer alıyor.

“BİRÇOK İSMİ VE ŞAHSİYETİ BU KİTAP İLE TARİHE MAL ETMİŞ OLDUK”
Yedinci kitabını çıkarmanın mutluğunu yaşayan Yılmaz Göçmen, kendisine bu konuda destek olan herkese çok teşekkür etti. Göçmen, duygularını şöyle dile getirdi: “Çevremdeki insanların ve benim yaşadıklarımın yer aldığı, yaşanmış olayları anlatan ve içinde 56 hikayeden oluşan bir kitap meydana getirildi. Bana göre kitabın özelliği başucu kitabı olmasıdır. Bu kitapta birçok insanın adı ve yaşadığı olaylar yer almaktadır. Onları tarihe mal etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Kitapta birçok hikaye mizahi bir dille anlatılmıştır. Kitabın basımında bana desteklerini esirgemeyen BAREM Kağıt Fabrikası sahibi sevgili kardeşim Recep Taşyonar’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi