Tire Kültür Derneği tarafından Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuru sonucunda, Tire ilçesi ve Küçük Menderes Bölgesi'nin tarihi ile ilgili yayımlanmış 70 araştırma kitabı olan ve yerel tarihçilik alanında Türkiye'de önemli bir isim olan Ahmet Munis Armağan'ın adı ilçe kütüphanesine verildi. Bakanlığın kararın ardından kütüphanenin tabelası yapılan tören ile değiştirildi.
 

KIRK YILI AŞKIN ARŞİVLERDE GEÇEN BİR YAŞAM
Törende konuşan Ahmet Munis Armağan, “Kırk yılı aşkın arşivlerde geçen bir yaşam ve onlarca yazılmış kitap, Tirelilerin daha sağlıklı eğitim almalarını tarih bilinci elde etmeleri amacıyla çabalar uzun süre devam etti. Girişimin başlangıcını oluşturan Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı’nın özellikle adını anmak istiyorum. Bir kadirşinaslık örneği göstererek, emeklerimin bir yazarın yaşarken görmesi uğruna bitmeyen çabalar ve hepimizin paylaştığı bir onur gününü bana ulaştırdıkları için, onursal başkanı olduğum Tire Kültür Derneği’nin Başkanı Seyfullah Ayvalı’ya ve Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven’e tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Kaymakam Tanrıseven, “Tire Kültür Derneği Ahmet Munis Armağan’ın isminin verilmesi için bize başvurduklarında hiç tereddüt etmeden onay verdim. Daha sonraki süreçte konu ile ilgili desteklerini esirgemeyen Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye teşekkür ediyorum” dedi.
 

Ayvalı, “BU ONURU FAZLASIYLA HAK ETTİ”
Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, “Tire Kültür Derneğimizin Onursal Başkanı Ahmet Munis Armağan’ın isminin kütüphanemize verilmesi hususunda dernek yönetim kurulu üyelerimizin, Ak Parti Tire İlçe Eski Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’nun ve İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin yoğun emekleri var. Eski ilçe başkanı Çeltikcoğlu ve Milletvekilimiz Sürekli yoğun programları nedeniyle törene katılamadılar. Tire ve Tireliler için hala yazmaya devam eden, 70’i aşkın kitabı bulunan Ahmet Munis Armağan ismini bugün burada görmek gerçekten onur verici. Armağan bu güne kadar yaptığı çalışmalar ve Tire tarihine ışık tutan eserleriyle bu onuru fazlasıyla hak etti. Gelecek nesiller onu ve eserlerini bu vesile ile tanıdıkça kültürümüz ve kentimizle gurur duyacaklar. Kendisi ile her zaman gurur duyduğumuz onursal başkanımızın isminin ölümsüzleştirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İçelli, “HER ZAMAN GURUR DUYDUM”
Yazar Armağan’ın yetiştirdiği binlerce öğrenciden biri olan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli, “Öğretmenimle her zaman gurur duydum. Bu gün burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Öğretmenim Munis Armağan’ın 70’i aşkın kentimiz ile ilgili eseri var. Allah ona uzun ömür versin. Kendisinden öğreneceğimiz daha pek çok konu olduğunu düşünüyorum” dedi. 
Törene Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli ve yönetim kurulu üyeleri, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kurum müdürü ve Yazar Munis Armağan’ın öğrencileri katıldı. 


 

Editör: Haber Merkezi