Vali Toprak, tarihi eser noktasında çok zengin bir kent olan Tire’ye, bu eserlerin yeniden ayağa kaldırılması noktasında, pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade etti.


Geçtiğimiz hafta sonu Emniyeti Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının resmi açılış töreni için Tire’ye gelen İzmir Valisi Mustafa Toprak, tören sonrası hızlı bir turla, ilçedeki restore edilmekte olan tarihi yapıları yerinde inceledi. Yapılan çalışmaları ve kaydedilen aşamaları yerinde gören, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile Kaymakam Mehmet Demirezer ve Tire Müzesi Müdürü Enis Üçbaylar’dan son durum hakkında bilgi alan Vali Toprak, Tire’ye ve ilçedeki tarihi eserlere verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu.
YALINAYAK HAMAMI, BEDESTEN VE KUTU HANI’NIN İNCELEDİ
Valilik tarafından ayrılan ödeneklerle restorasyonu hızla süren ve önümüzdeki aylarda bir bir bitecek ve yeniden işlerlik kazandırılacak tarihi yapılar olan Yalınayak Hamamı, Bedesten ve Kutu Hanı’nı yerinde incelemekten dolayı memnuniyet duyan Vali Toprak, incelemeleri sırasında inşaatı üstlenen firmaların yetkilileri ve şantiye alanında bulunan işçilerle de görüşüp sohbet etti.

VATANDAŞLARLA SOHBET EDİP, SIKINTILARINI DİNLEDİ
Vali Toprak, tarihi mekanlara gittiği sırada yolda gördüğü ve dikkatini çeken Ali Efe Hanı ve eski Tire evleri gibi yapıları incelemeye de vakit ayırdı. Tarihi mekanları büyük bir merak duyduğu her halinden belli olan Vali Toprak, etrafta bulunan vatandaşlarla, esnaflarla tokalaşıp konuşmayı, hali ve hatırlarını sormayı da ihmal etmedi.

Editör: Haber Merkezi